U bent nu hier: Nieuws
Gemaakt door: Yoni Proost
ma 29 apr -   18:53  
6 mensen onwel door chemische stof op containerpark van Borgerhout + Foto's
6 mensen onwel door chemische stof op containerpark van Borgerhout + Foto's Borgerhout - Maandagnamiddag werden 6 mensen onwel op het containerpark van Borgerhout aan de Noordersingel. 3 Ziekenwagens, een MUG en de Antwerpse brandweer kwamen ter plaatse. De speciale IGS-wagen van de Post Linkeroever kwam ter plaatse zodat men met speciale pakken naar de stof kon zoeken die in één van de containers gedumpt was. Volgens één van de medewerkers van het containerpark zat de stof (in welke vorm is niet gekend) in één of meerdere zakken. De brandweer haalde een aantal zakken uit de desbetreffende container om te onderzoeken om welke stof het gaat. De stof is tot op dit moment nog niet gekend.
Gemaakt door: Yoni Proost
ma 29 apr -   18:30  
Vrachtwagen in de schaar op R2 in Lillo + Foto's
Vrachtwagen in de schaar op R2 in Lillo + Foto's Lillo / Haven - Op de oprit Lillo van de R2, komende van de Scheldelaan richting Tijsmanstunnel ging maandagmiddag een vrachtwagen in de schaar in een scherpe bocht. De trekker kwam deels in de berm tot stilstand en een steunpoot van de oplegger doorboorde de brandstoftank waardoor enkele honderden liters diesel wegstroomden in de riool. De eerste hulp van de brandweerpost Lillo was onmiddellijk ter plaatse, gezien de kazerne amper 500 meter verder gelegen is. Er werd met wat grond een dammetje opgeworpen voor een rioolputje om te voorkomen dat er nog meer diesel in de riool terecht kwam. Met vetterpasta werd de scheur tijdelijk gedicht tot er een lekbak onder het lek werd geplaatst.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 29 apr -   13:17  
2 daders van carjacking in Kalmthout gevat te Antwerpen
2 daders van carjacking in Kalmthout gevat te Antwerpen Kalmthout - Merksem - Vandaag omstreeks 11.20 u. werd een groene Mercedes gecarjackt in de Leopoldstraat te Kalmthout. Het gestolen voertuig werd onmiddellijk doorgeven aan alle ploegen en politiezones in de buurt. Omstreeks 11.40 u. werd dit voertuig met de daders staande gehouden op de Groenendaallaan te Merksem. De twee daders werden gearresteerd.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 29 apr -   12:55  
Opgepakte auto-inbreker gelinkt aan minstens 79 feiten
Opgepakte auto-inbreker gelinkt aan minstens 79 feiten Antwerpen - Omdat er eind 2012 – begin 2013 nogal wat inbraken werden gepleegd in auto’s die stonden geparkeerd in betaalparkings in het buurt van het Centraal Station werd door de lokale recherche verscherpt toezicht gehouden. Op 27 januari 2013 ’s morgens vroeg kon aan parking Nova in de Van Schoonhovenstraat een verdachte op heterdaad worden betrapt. Hij had net tevoren in die parking ingebroken in zeven wagens. Hij had zijn buit, waaronder gps-toestellen, zonnebrillen, kledingstukken e.d., nog bij zich in een plastic tas. De verdachte (25 jaar) werd ter plaatse gearresteerd en later voorgeleid op het gerechtshof. De man blijft tot op vandaag aangehouden.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 29 apr -   12:51  
Verdachte betrapt in garagebox in Wilrijk
Verdachte betrapt in garagebox in Wilrijk Wilrijk - Een bewoonster van de Chrysantenstraat zag zondagvoormiddag vanuit haar woning een onbekende jonge man rondhangen bij de garageboxen achter het gebouw. Ze zag de man voelen aan de garagepoorten en toen hij één van de poorten opende en naar binnen ging nam ze daarvan foto’s. De man van de getuige was inmiddels tot bij de garages gegaan waar hij de verdachte aantrof. Inmiddels was ook de politie ter plaatse. De verdachte (24) had nog niets kunnen buitmaken toen hij werd betrapt. Hij werd inmiddels voorgeleid op het gerechtshof.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 29 apr -   12:45  
Twee bewoners gewond bij woningbrand in Deurne
Twee bewoners gewond bij woningbrand in Deurne Deurne - Een pot die op het vuur was blijven staan was de oorzaak dat er zondagmiddag brand is ontstaan in een woning in de Stalinstraat 22. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er was heel wat schade in het pand en ook beide naastgelegen woningen liepen lichte rookschade op. De bewoners van het pand waar de brand was ontstaan, een koppel van 75 en 65 jaar, werden met lichte verwondingen – rookintoxicatie – overgebracht naar AZ Monica.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 29 apr -   12:41  
Man overvallen en bestolen op de Lambrechtshoekenlaan in Merksem
Man overvallen en bestolen op de Lambrechtshoekenlaan in Merksem Merksem - Nadat hij de politie had gebeld troffen de inspecteurs vanmorgen om 4.30 uur een man aan in de Lambrechtshoekenlaan. Het slachtoffer vertelde hen dat hij was overvallen door twee onbekenden. Hij had een slag gekregen en was bedreigd met een mes. De overvallers doorzochten zijn zakken en stalen zijn portefeuille. Het slachtoffer was gewond aan de beide handen. Hij kreeg verzorging in het Jan Palfijnziekenhuis.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 29 apr -   12:36  
Gecoördineerde actie van de Antwerpse politie tegen drugs en overlast in de Diepestraat
Gecoördineerde actie van de Antwerpse politie tegen drugs en overlast in de Diepestraat Antwerpen - Zondagmiddag vond voor de tweede week op rij een gecoördineerde actie plaats in de Diepestraat. Vanaf 15.10 uur werd een perimeter ingesteld tussen de Lange Beeldekensstraat en de Korte Zavesltraat. Binnen die perimeter werden enkele instellingen systematisch gecontroleerd. De actie ter plaatse duurde tot 16.55 uur. In totaal werden 18 personen van hun vrijheid beroofd. Het ging daarbij om zowel bestuurlijke als om gerechtelijke aanhoudingen.
Gemaakt door: Yoni Proost
zo 28 apr -   16:19  
Herstellingswerken E34 in Vrasene begonnen + Foto's
Herstellingswerken E34 in Vrasene begonnen + Foto's Vrasene - Zaterdagavond is een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer begonnen met het herstellen van het wegdek, vangrails en verlichting op de E34 waar afgelopen donderdagmiddag een vrachtwagen met waterstof door de middenberm ging en in brand vloog. Omdat sommige delen van het wegdek vele uren lang aan buitengewoon hoge temperaturen (tot 2800 graden) werden blootgesteld door het brandende waterstof moest met grondboringen bekeken worden tot hoe diep de weg beschadigd was.
Gemaakt door: Louis van Looy
zo 28 apr -   13:20  
Agressieve winkeldief bijt klant in arm bij Delhaize in de Nationalestraat
Agressieve winkeldief bijt klant in arm bij Delhaize in de Nationalestraat Antwerpen - Een 51-jarige klant en 31-jarige winkelbediende van grootwarenhuis Delhaize in de Nationalestraat geraakten zaterdagmorgen rond 9.48 uur lichtgewond toen ze een 38-jarige winkeldief wilden tegenhouden. De winkelbediende had de verdachte, die de kassa passeerde, gevraagd om zijn tas te laten zien. Zoals later ook bleek, zaten daar tien flessen sterke drank in, die de man niet had betaald. De verdachte werd hierop agressief. Daarop vroeg de winkelbediende om even mee te gaan naar een apart lokaaltje. Dat weigerde de winkeldief en hij duwde haar tegen een deur. Enkele collega’s en klanten schoten te hulp om de man tegen te houden. Een klant werd hierbij door de verdachte in de arm gebeten. De politie kwam snel ter hulp en pakte de agressieve winkeldief op.
Gemaakt door: Louis van Looy
zo 28 apr -   12:31  
Auto-inbraak vermeden - Verdachte door de politie opgepakt
Auto-inbraak vermeden - Verdachte door de politie opgepakt Antwerpen - Zaterdagmorgen rond 9.45 uur maakte een alert buurtbewoonster haar wijkinspecteur erop attent dat een man zich verdacht gedroeg bij een aantal geparkeerde wagens in de Van Schoonhovestraat. Toen de inspecteur zich kenbaar maakte aan de 39-jarige verdachte, stelde die zich plots weerspannig op. Hij probeerde te gaan lopen, maar dat kon de politieman verhinderen. De verdachte had een schroevendraaier, trektang, zaklamp en ander inbrekersmateriaal op zak. Een politiepatrouille snelde toe om de man, geen onbekende, naar het politiekantoor over te brengen.
Gemaakt door: Louis van Looy
zo 28 apr -   12:27  
Bewoner gewond bij keukenbrand in Berchem
Bewoner gewond bij keukenbrand in Berchem Berchem - In een appartement aan de Grotesteenweg woedde gisteren rond 14.57 uur een kleine keukenbrand. Een 32-jarige bewoner liep daarbij brandwonden op aan zijn arm, voeten en gezicht. De brand ontstond tijdens het koken. Het slachtoffer wilde de vlammen doven met water, maar kreeg daarbij spatten hete olie op zich. Zijn 28-jarige vrouw verwittigde de hulpdiensten, die meteen ter plaatse kwamen. De politie hielp de bewoners en hun 8-jarige zoon veilig naar buiten. De brandweer had de brand snel onder controle. Ze sloot voor de veiligheid de elektriciteit af.
Gemaakt door: Yoni Proost
zo 28 apr -   00:14  
Motorrijder omgekomen bij ongeval op de Noorderlaan + Foto's
Motorrijder omgekomen bij ongeval op de Noorderlaan + Foto's Antwerpen - Zaterdag in de late namiddag is op de Noorderlaan een motorrijder overleden bij een ongeval. 3 motards reden richting haven. Net voorbij de Ekersesteenweg is één van hen om onduidelijke reden tegen een geparkeerde trailer van een vrachtwagen gereden. De klap was zeer hevig waardoor de motorrijder waarschijnlijk op slag dood was. Een getuige van het ongeval ondernam nog een poging om het slachtoffer te reanimeren, maar helaas zonder succes. De motor belandde door de klap enkele meters lager in de gracht.
Gemaakt door: Yoni Proost
za 27 apr -   23:40  
Brand kasteel Steytelinck laat communiefeest in het water vallen en richt enorme schade aan + Foto's
Brand kasteel Steytelinck laat communiefeest in het water vallen en richt enorme schade aan + Foto's Wilrijk - Zaterdagnamiddag om 15u35 kreeg de Antwerpse brandweer melding van een brand op de bovenverdieping van kasteel Steytelick aan de Sint-Bavostraat in het centrum van Wilrijk. Er was een sterke rookontwikkeling afkomstig van een uit de kluiten gewassen smeulbrand die tussen het plafond van de eerste verdieping en de vloer van de zolderverdieping woekerde. Op het moment dat de brand ontdekt werd begon er net een communiefeest. Een aantal gasten was al aanwezig, anderen kwamen net aan toen de machtsontplooiing van de Antwerpse brandweer zich voltrok. Uit de ramen die geopend werden kwam dikke rook, net als van onder het dak.
Gemaakt door: Yoni Proost
za 27 apr -   21:25  
Zware brand legt opslagplaats van winkelketen veritas in de as + Foto's
Zware brand legt opslagplaats van winkelketen veritas in de as + Foto's Kontich - Een verantwoordelijke van het opslagmagazijn van winkelketen Veritas aan Satenrosen in Kontich kreeg zaterdagvoormiddag iets na 10u een alarm van een automatische branddetectie in het bedrijf. De verantwoordelijke repte zich ter plaatse en merkte al snel dat er effectief een brand woedde die bovendien enorm snel uitbreidde. De brandweer van Kontich werd opgeroepen en vroeg kort na aankomst op de interventieplaats al bijstand van de brandweerkorpsen van Edegem, Wommelgem, Borsbeek en Boom. De brand ontstond ergens midden in het gebouw. De vuurzee had een gretige prooi aan de aanwezigheid van vele brandbare producten, vooral textiel.
Gemaakt door: Louis van Looy
za 27 apr -   14:03  
Jongeman gewond bij steekpartij in café Marmite aan de Torfbrug - Verdachte door de politie opgepakt
Jongeman gewond bij steekpartij in café Marmite aan de Torfbrug - Verdachte door de politie opgepakt Antwerpen - Vannacht, rond 4 uur, geraakte een 22-jarige jongeman gewond tijdens een steekpartij in café Marmite aan de Torfbrug. Een 24-jarige verdachte werd opgepakt door de politie en voorgeleid bij het parket. De twee raakten in discussie waarop de verdachte een glas kapotsloeg op de kaak van het slachtoffer en met het gebroken glas uithaalde naar diens keel. De verdachte vluchtte daarna het café uit. De 43-jarige zaakvoerder volgde hem en kon een aanwezige politiepatrouille verwittigen. Die kon de verdachte oppakken.
Gemaakt door: Louis van Looy
za 27 apr -   13:59  
Winkeldieven opgepakt in Antwerpen
Winkeldieven opgepakt in Antwerpen Antwerpen - Vrijdagmiddag rond 12 uur pakte de politie met de hulp van een 45-jarige winkelinspecteur van winkelketen C&A een 27-jarige winkeldief op aan de Meir, ter hoogte van de Jezusstraat. De winkelinspecteur had even daarvoor gezien dat de verdachte met een hele hoop kleren rondliep in de winkel. Plots was de verdachte verdwenen en ging het alarm af. De winkelinspecteur zette meteen de achtervolging in, rende naar buiten en belde de politie. Samen konden ze de verdachte tegenhouden.
Gemaakt door: Louis van Looy
za 27 apr -   12:53  
Zware brand in Magazijn van Veritas in Kontich
Zware brand in Magazijn van Veritas in Kontich Kontich - Op een industrieterrein in Kontich is zaterdagochtend een zware brand uitgebroken in een magazijn van winkelketen Veritas. 'Het zal wellicht gecontroleerd uitgebrand moeten worden,' zegt burgemeester van Kontich Erik Jacobs. De brand geeft ook een grote rookpluim die van ver zichtbaar is, maar de rook is niet giftig. Er waren geen werknemers aanwezig. Volgens Jacobs zijn er ook geen slachtoffers.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 26 apr -   15:26  
Regio Oost Vlaanderen - Vrachtwagen met gasflessen overkop op de E34 in Vrasene + Foto's - Update + Extra foto's
Regio Oost Vlaanderen - Vrachtwagen met gasflessen overkop op de E34 in Vrasene + Foto's - Update + Extra foto's Vrasene - Gisterenrond 13u20 was een vrachtwagen over de kop gegaan op de E34 vlakbij de oprit Vrasene. De trekker van de vrachtwagen vloog meteen in brand na het ongeval. De uitzonderlijke en bijzonder gevaarlijke lading bestond uit 14 flessen waterstof(!). De flessen kwamen eveneens op de rijweg terecht richting Antwerpen. Daar reed een andere vrachtwagen op enkele van de flessen in. De bestuurder van de vrachtwagen met gasflessen was bij het ongeval op slag dood.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 26 apr -   12:14  
Tuinhuis vernield bij brand in Merksem
Tuinhuis vernield bij brand in Merksem Merksem - Brandweer en politie werden gisterenmiddag rond 13 uur gezonden naar het Sint-Franciscusplein 17. Op dat adres is de kapperszaak Kapsalon Taelemans Danny gevestigd. Een tuinhuis achterin de tuin was in brand geraakt. De brand was snel onder controle. De precieze oorzaak van de brand was niet meteen duidelijk maar er waren geen sporen van kwaad opzet. Niemand raakte gewond.
Gemaakt door: Louis van Looy
do 25 apr -   15:56  
Regio Oost Vlaanderen - Vrachtwagen met gasflessen overkop op de E34 in Vrasene + Foto's
Regio Oost Vlaanderen - Vrachtwagen met gasflessen overkop op de E34 in Vrasene + Foto's Vrasene - Donderdagmiddag rond 13u20 is een vrachtwagen over de kop gegaan op de E34 vlakbij de oprit Vrasene. De trekker van de vrachtwagen vloog meteen in brand na het ongeval. De uitzonderlijke en bijzonder gevaarlijke lading bestond uit 14 flessen waterstof(!). De flessen kwamen eveneens op de rijweg terecht richting Antwerpen. Daar reed een andere vrachtwagen op enkele van de flessen in. Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd. De brandweer van Antwerpen werd als SAH ter plaatse gestuurd. De brandweer van Beveren en voorpost Kieldrecht werden als bevoegd korps opgeroepen en vroegen meteen bijstand aan watertankwagens en autopompen van Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas en Kruibeke. De brandweer had de brand zelf vrij snel onder controle. De N49 is in beide richtingen afgesloten en er onstond een kilometers lange file. Het verkeer op lange afstand kan omrijden via de E17 en de R4. In de richting van Knokke zijn de R2 komende van de Beverentunnel, de afrit van de R1 na de Kennedytunnel, de wisselaar van de E17 Gent, de N49a Charles De Costerlaan komende van Antwerpen en het complex Melsele op de E34, afgesloten. Alle verkeer moet de E17 volgen, zegt het Vlaams Verkeerscentrum.
Gemaakt door: Peter Moorkens
do 25 apr -   13:58  
Inbreker in de Sint-Bartholomeeusstraat betrapt en door de politie opgepakt
Inbreker in de Sint-Bartholomeeusstraat betrapt en door de politie opgepakt Merksem - Vannacht, om 1.15 uur, werd een bewoner in de Sint-Bartholomeeusstraat gewekt door een kloppend geluid. Toen hij ging kijken zag hij op straat een man die probeerde met een baksteen het kelderrooster bij de buren open de kloppen. Toen de verdachte merkte dat hij was betrapt ging hij aan de haal. Hij werd kort nadien in de buurt door de politie opgepakt en gearresteerd. De verdachte, een man van 27 jaar, maakte tijdens het onderzoek gebruik van zijn zwijgrecht. Hij werd vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof. Tijdens navolgend onderzoek zal worden nagegaan of deze verdachte ook in aanmerking komt voor de inbraak deze nacht bij een reisbureau op de Bredabaan.
Gemaakt door: Yoni Casteleyn
do 25 apr -   11:28  
Keukenbrand in de Krugerstraat in Hoboken + Foto's
Keukenbrand in de Krugerstraat in Hoboken + Foto's Hoboken - Woensdagnamiddag werd de brandweer naar de Krugerstraat 251 in Hoboken gestuurd voor een brand in een woning. De tweede hulp van de Post Zuid was vlakbij in de buurt van het interventieadres op pad om wespen te bestrijden. Zij waren vrijwel ogenblikkelijk ter plaatse en konden de brand die zich in de keuken van de kleine woning situeerde al vlug omschrijven. Wel hing er in de hele woning rook. Deze werd met een overdrukventilator geëvacueerd. Preventief werd er ook een ziekenwagen meegestuurd, maar niemand raakte gewond. De schade in de woning bleef relatief beperkt, mede dankzij het zeer snelle optreden van de brandweer.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 24 apr -   23:48  
Samenwerking nodig tussen dierenartsen en artsen voor de behandeling van ziekten die worden overgedragen van dieren op mensen
Samenwerking nodig tussen dierenartsen en artsen voor de behandeling van ziekten die worden overgedragen van dieren op mensen Antwerpen - In een nieuwe studie aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) te Antwerpen wordt de impact geanalyseerd van dierlijke brucellose en rundertuberculose (bTB) op dieren en mensen in stedelijke, periurbane en rurale gebieden in Niger. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) duidt deze aandoeningen aan als belangrijke zoönosen, infectieziekten die worden overgedragen van dier op mens. Het onderzoek brengt de risicofactoren voor de overdracht van deze ziekten in kaart en toont aan dat een nauwere samenwerking tussen artsen en dierenartsen noodzakelijk is.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 24 apr -   23:35  
Jobdag brandweer Antwerpen op zaterdag 11 mei 2013 van 13 tot 17uur.
Jobdag brandweer Antwerpen op zaterdag 11 mei 2013 van 13 tot 17uur. Antwerpen - Een job als brandweerman/-vrouw iets voor jou? Ontdek het tijdens de jobdag op zaterdag 11 mei 2013 van 13 tot 17uur. Programma: Algemene infosessie om 13, 14 en 15 uur. Over takenpakket, profiel, inschrijvingsvoorwaarden, jobtroeven, sollicitatie en selectieprocedure. Workshop praktische proef en schriftelijke verslaggeving om 14, 15 en 16 uur. Twee onderdelen van de selectieproeven worden besproken en geoefend: hoe pak je de praktische proef best aan en hoe breng je de schriftelijke verslaggeving tot een goed einde?
Gemaakt door: Yoni Proost
wo 24 apr -   18:49  
Dakgoot brokkelt af in Bolwerkstraat + Foto's
Dakgoot brokkelt af in Bolwerkstraat + Foto's Antwerpen - De ladder van de Post Zuid werd woensdagmiddag omstreeks 13u45 naar een woning in de Bolwerkstraat op het Zuid gestuurd. Daar waren van op de derde verdieping stukken van de dakgoot naar beneden gevallen. De brandweermannen controleerden of er nog stukken loshingen en verwijderde enkele rotte houten latten zodat er geen gevaar meer was voor voetgangers.
Gemaakt door: Yoni Proost
wo 24 apr -   18:39  
Dakbrand boven pizzeria aan Kipdorpbrug + Foto's
Dakbrand boven pizzeria aan Kipdorpbrug + Foto's Antwerpen - Brandweer en politie werden woensdagmiddag omstreeks 12u45 naar de Kipdorpbrug gestuurd voor een rookontwikkeling aan het dak van een pand waarvan er op het gelijkvloers een pizzeria gevestigd is. Al snel bleek het te gaan om een smeulende dakbrand. Een aantal dakpannen moest weg gehaald worden om de vuurhaard goed te kunnen bereiken en bestrijden. Er werd zelfs een tweede ladderwagen bijgevraagd om van buiten af de brand te bestrijden.
Gemaakt door: Yoni Proost
wo 24 apr -   12:24  
Zwaar ongeval met geknelde op A12 + Foto's
Zwaar ongeval met geknelde op A12 + Foto's Wilrijk - Dinsdag in de late avond deed zich op de A12 richting Brussel een zwaar verkeersongeval voor. Een zware personenwagen BMW stond voor het rode licht ter hoogte van het kruispunt met de Atomiumlaan op de linkse rijstrook. Op de rechtse rijstrook stonden meerdere personenwagens en een vrachtwagen. Een Nederlandse vrachtwagenbestuurder merkte het rode licht en de stilstaande voertuigen te laat op. Hij kon nog nipt de voertuigen die op de rechtse rijstrook stonden ontwijken, maar de BWM niet. Deze werd hard aangereden en werd door de klap weggekatapulteerd naar de andere weghelft. Daar kwam de BMW tegen een tweede vrachtwagen terecht. Door die klap werd het voertuig weer naar de andere weghelft geslingerd en kwam daar helemaal verhakkeld tot stilstand.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 24 apr -   12:20  
Kapsalon Lieve aan de Catershoflaan in Merksem overvallen
Kapsalon Lieve aan de Catershoflaan in Merksem overvallen Merksem - De uitbaatster (55) van kapsalon Haarmode Lieve, Catershoflaan 1, stond gisteren met een vrouwelijke klant te babbelen aan de deur van het salon. Een jonge kerel plaatste zijn fiets tegen de gevel. Hij kwam, na enige aarzeling, tot bij de twee vrouwen. Hij duwde de klant naar binnen en bedreigde haar met een keukenmes. Hij eiste geld. De zaakvoerster van het kapsalon gaf ook effectief geld aan de verdachte waarna die er op de fiets vandoor ging richting Bredabaan. Niemand raakte gewond.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 24 apr -   12:10  
Vergeten kookpot op fornuis oorzaak van brand
Vergeten kookpot op fornuis oorzaak van brand Antwerpen - Op de derde verdieping van een pand in de Kipdorpbrug 8 is gisteren brand ontstaan in de keuken. Daar was een pot op het vuur blijven staan. Door oververhitting had die pot vuur gevat waarna ook de dampkap werd beschadigd. Alle aanwezigen waren op eigen houtje naar buiten geraakt. Eén van de bewoners van het appartement waar het had gebrand was bevangen door de rook. Zij kreeg ter plaatse zuurstof toegediend.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 24 apr -   12:01  
Autodief krijgt alarm niet af en wordt door de politie gearresteerd.
Autodief krijgt alarm niet af en wordt door de politie gearresteerd. Deurne - De eigenaar van een Citroën parkeerde gisteren zijn wagen in de Van Amstelstraat. Even later vond hij zijn autosleutels niet meer, vermoedelijk was hij die verloren. Hij reed ’s avonds nog met de wagen. Hij gebruikte zijn reservesleutels. Hij parkeerde de wagen opnieuw in de Van Amstelstraat. Kort nadien hoorde de zoon van de eigenaar het alarm afgaan. Hij zag een man in de wagen stappen en wegrijden. Het alarm bleef in werking. Er volgde een achtervolging tot in de Lakborslei. Daar stopte de autodief. Hij opende de motorkap in een poging het alarm af te zetten. Hij werd daar bij de kraag gevat. De verdachte (22) werd door de politie gearresteerd. Hij gaf een heel ander verhaal van de feiten. Hij werd vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof.
Gemaakt door: Yoni Proost
wo 24 apr -   12:00  
Aantal politiediensten tijdelijk donderdag 25 april van 20 tot 21 uur niet telefonisch bereikbaar
Aantal politiediensten tijdelijk donderdag 25 april van 20 tot 21 uur niet telefonisch bereikbaar Antwerpen - Donderdagavond 25 april 2013 van 20 tot 21 uur zal het telefoonnetwerk tijdelijk buiten dienst zijn op de locaties Oudaan, Handelstraat en Kievit wegens programmatiewerken. Er zal dus geen telefoonverkeer mogelijk zijn. De computernetwerken blijven wel operationeel. De werken vinden plaats tijdens de avonduren omdat de meeste diensten dan gesloten zijn. Operationele diensten kunnen blijven werken via radiocommunicatie. Volgende diensten zijn telefonisch niet bereikbaar:
Gemaakt door: Louis van Looy
di 23 apr -   18:06  
Opsporingsbericht - Vermist - Carlo Van Den Bilcke uit Antwerpen
Opsporingsbericht - Vermist - Carlo Van Den Bilcke uit Antwerpen Antwerpen - Politie en gerecht vragen om uit te kijken naar de 53-jarige Carlo VAN DEN BILCKE uit Antwerpen die sinds zondag 24 maart 2013 wordt vermist. Mijnheer VAN DEN BILCKE is 1m70 lang en normaal gebouwd. Hij heeft een gebruinde huid en grijs naar achter gekamd haar en draagt een bril. Vermoedelijk draagt hij een bruine jas. De man heeft medische zorgen nodig.
Gemaakt door: Louis van Looy
di 23 apr -   17:30  
Inbreker in De 3 hamerkes op de Paardenmarkt op heterdaad betrapt
Inbreker in De 3 hamerkes op de Paardenmarkt op heterdaad betrapt Antwerpen - Maandagnacht omstreeks half 5 wandelde een man over de Paardenmarkt en zag ter hoogte van de bushalte een viertal sportzakken van het merk Metabo staan. In de sportzakken zat gereedschap. De man vond dit verdacht en verwittigde de politie. De aangestuurde ploeg besloot om eens een kijkje te nemen bij De 3 hamerkes, omdat ze daar gereedschap van het merk Metabo verkopen. De etalage van De 3 Hamerkes was ingeslagen en de inspecteurs hoorden binnen iemand praten. Samen met een tweede ploeg doorzochten ze de winkel en troffen de 23-jarige verdachte aan in een kast, in het privé gedeelte van de winkel. De verdachte werd gearresteerd en wordt vandaag nog voorgeleid op het gerechtshof.
Gemaakt door: Louis van Looy
di 23 apr -   17:27  
Zakkenroller op heterdaad betrapt en door de politie opgepakt
Zakkenroller op heterdaad betrapt en door de politie opgepakt Antwerpen - Maandagmiddag volgde een ploeg die werkt op het opsporen van zakkenrollers een verdachte man. Deze liep van de Groenplaats naar de Handschoenmarkt, zo naar de Suikerrui en de Grote Pieter Potstraat en zo de Hoogstraat in. De man had veel interesse voor de horecazaken in de buurt en hield regelmatig halt om de situatie te bestuderen. Hij wandelt verder richting Sint-Jansvliet en zo richting Ernest Van Dijckkaai. Soms gaat hij een zaak binnen, maar hij komt steeds snel terug buiten. .
Gemaakt door: Louis van Looy
di 23 apr -   17:24  
Ramkraak bij Optiek Maes op de Bredabaan in Merksem
Ramkraak bij Optiek Maes op de Bredabaan in Merksem Merksem - Maandagnacht omstreeks 3u30 werden enkele bewoners van de Bredabaan en de Begonialei opgeschrikt door een luide knal. Ze zagen hoe 6 gemaskerde mannen een ramkraak pleegden bij Optiek Maes op de Bredabaan. Op de camerabeelden is te zien hoe 6 gemaskerde mannen met 2 voertuigen stoppen voor de optiek en met verschillende voorwerpen proberen om te glazen toegangsdeur te forceren. Uiteindelijk geraken ze binnen door een betonnen paaltje uit de grond te rukken en door de glazen deur te gooien.
Gemaakt door: Louis van Looy
di 23 apr -   11:36  
Opendeurdagen en evenementen brandweer, politie en medische diensten + Affiches
Opendeurdagen en evenementen brandweer, politie en medische diensten + Affiches Antwerpen - We zitten volop in het seizoen van de grote evenementen en opendeurdagen. Sommige grote evenementen en opendeurdagen bij brandweer en politie zijn reeds achter de rug, het merendeel is voor de volgende maanden gepland. De aankondigingsaffiches van deze opendeurdagen worden regelmatig op onze 112Antwerpen Facebookpagina gedeeld. Op 112Antwerpen zelf gaan we de affiches gebundeld in één bericht plaatsen. Korpsen uit de regio die hun affiche willen toevoegen, graag een seintje.
Gemaakt door: Yoni Proost
ma 22 apr -   21:41  
Auto's botsen voor oude brandweerkazerne Dokken + Foto's
Auto's botsen voor oude brandweerkazerne Dokken + Foto's Antwerpen - Voor het verkeerslicht in de Siberiastraat -voor de oude brandweerkazerne Dokken- botsten maandagmiddag omstreeks 14u45 twee voertuigen. De bestuurder van een bestelwagen kon niet tijdig stoppen nadat zijn voorligger bruusk remde omdat het verkeerslicht op oranje sprong. Eén van de voertuigen begon na de aanrijding te roken en er lekte koelvloeistof. Een ziekenwagen kwam ter plaatse voor een licht gekwetste. De brandweer koppelde de batterij van het voertuig af en kuiste de gelekte vloeistof op.
Gemaakt door: Yoni Proost
ma 22 apr -   21:28  
Fietser zwaar gewond na aanrijding met vrachtwagen + Foto's
Fietser zwaar gewond na aanrijding met vrachtwagen + Foto's Merksem - Op het kruispunt van de Bredabaan met de Deurnsebaan kwam maandagmiddag omstreeks 14u een fietser onder een vrachtwagen terecht. De vrachtwagen wou de Deurnsebaan inrijden, komende van de Bredabaan uit de richting Schoten. De Poolse vrachtwagenchauffeur had de fietser niet opgemerkt. Pas toen de chauffeur het gekraak van de fiets onder zijn wielen hoorde en hij getuigen teken zag doen stopte hij zijn vrachtwagen.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 22 apr -   13:46  
Verdachte wil fiets stelen - Hij werd ter plaatse gearresteerd
Verdachte wil fiets stelen - Hij werd ter plaatse gearresteerd Antwerpen - Zondagmorgen, om 6.45 uur, zag een inspecteur van de Antwerpse politie, op weg was naar zijn werk, hoe in de Begijnenstraat een man het slot van een werf opende en op de werf ging. Even later keerde hij terug en hij probeerde het slot open te maken van een fiets die tegen een gevel stond. Toen dat niet meteen lukte pakte hij de fiets op en hij nam die mee tot op de werf. Inmiddels was er een interventieploeg van de politie ter plaatse gekomen. De verdachte, een man van 26, kende wel degelijk de combinatie van het cijferslot van de werf omdat hij daar wel eens een handje gaat helpen. Hij gaf toe dat hij de fiets had willen stelen. Hij werd ter plaatse gearresteerd.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 22 apr -   13:41  
Fietsendief betrapt en door de politie opgepakt
Fietsendief betrapt en door de politie opgepakt Antwerpen Kiel - Het geluid van een elektrische zaagmachine trok zondagavond om 22.30 uur de aandacht van een bewoner van de Abdijstraat. Hij ging aan het raam kijken en zag dat een onbekende man bezig was het slot van een fiets door te zagen. De politie werd verwittigd. Inmiddels had de verdachte het slot weggeworpen in een vuilbakje vlakbij. De man (63 jaar) kon ter plaatse worden gearresteerd. Hij probeerde zich er nog uit praten met te zeggen dat het zijn fiets was. Hij werd overgebracht naar het politiekantoor voor verder onderzoek.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 22 apr -   13:39  
Gerichte actie tegen drugdealers in Antwerpen
Gerichte actie tegen drugdealers in Antwerpen Antwerpen - Gisteren vond in de Diepestraat een politieactie plaats gericht tegen illegale dealers die zowel op straat als in horecazaken hun handeltje drijven en klanten zoeken. In een eerste fase werd de volledige straat afgezet. Bij de actie werden 34 personen opgepakt, voornamelijk omwille van illegaal verblijf.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 22 apr -   10:53  
Proclamatie politie - Agenten klaar voor actie.
Proclamatie politie - Agenten klaar voor actie. Ranst - Campus Vesta - Vorige vrijdag 19 april studeerden de aspirant-agenten van promotie 33 af. Na een intensieve opleiding en stageperiode ronden de aspirant-agenten hun opleiding af met een officieel proclamatiemoment. Daarna gaan zij aan de slag bij de lokale politie waar ze ook al hun stage deden. 24 agenten starten bij de politiezone Antwerpen, 3 bij politiezone Beveren en 1 agent gaat naar politiezone Voorkempen. De proclamatie werd feestelijk afgesloten met een fotomoment en een receptie voor alle genodigden.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 22 apr -   10:41  
Grote natuuroefening met brandblusvliegtuigen uit Frankrijk in de Hoge Venen
Grote natuuroefening met brandblusvliegtuigen uit Frankrijk in de Hoge Venen Luik - Bierset - Bütgenbach - Vandaag, maandag 22 april 2013 zullen brandblusvliegtuigen uit Frankrijk, een blusvliegtuig en een tracker, water lozen in onze Hoge Venen tijdens een simulatieoefening die het Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE) organiseert, in samenwerking met de Algemene Directie Civiele Veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken. Het is de bedoeling om na te gaan of dergelijke middelen nuttig en efficiënt zouden kunnen zijn in België. Deze oefening is één van de acties naar aanleiding van de bosbranden die in 2011 zowat 1 600 hectaren verwoest hebben in de Hoge Venen, in Limburg en in de Kempen. “Aangezien zulke grote branden zeldzaam zijn in België, hadden wij nog niet de nodige expertise.
Gemaakt door: Louis van Looy
zo 21 apr -   13:02  
Schade toegebracht met luchtdrukpistool - Vijf verdachten opgepakt
Schade toegebracht met luchtdrukpistool - Vijf verdachten opgepakt Antwerpen - Vannacht, om 3.30 uur, werd een bewoonster van een appartement in de Lange Leemstraat wakker door vreemde geluiden. Het klonk als het slaan met een stok tegen het raam. Toen ze aan het raam ging kijken bleek dat er een viertal kogelinslagen in de ruit waren. Ze belde de politie. Tijdens het onderzoek bleek dat er vanuit een appartement aan de overkant van de straat loden bolletjes waren afgeschoten met een luchtdrukpistool. In het appartement werden vier mannen en een vrouw aangetroffen. Ze werden alle vijf opgepakt en overgebracht naar het politiekantoor. In het appartement werd het vuurwapen dat was gebruikt teruggevonden. Het pistool werd in beslag genomen. Er waren meerdere schoten gelost vanuit een raam op de eerste verdieping. Niemand raakte gewond.
Gemaakt door: Louis van Looy
zo 21 apr -   12:53  
Chalet zwaar beschadigd door brand
Chalet zwaar beschadigd door brand Antwerpen BeZaLi - Een houten chalet in de Kraaienberg 31 raakte zaterdagmiddag zwaar beschadigd nadat er brand was uitgebroken. Op dat moment verbleven er vier mannen, Polen wiens werkgever het huis voor hen huurt, in het gebouw. Ze konden op eigen houtje buiten geraken. Niemand werd gewond. De brand was snel onder controle. De oorzaak van de brand was niet meteen duidelijk maar niets wijst op kwaad opzet.
Gemaakt door: Louis van Looy
zo 21 apr -   12:48  
Inbreker in een kapperszaak in de Hoogstraat op heterdaad betrapt
Inbreker in een kapperszaak in de Hoogstraat op heterdaad betrapt Antwerpen - Het zoontje van de zaakvoerster van een kapperszaak in de Hoogstraat kwam gisterenmorgen aan zijn mama vertellen dat er een vreemde man probeerde in te breken in het gebouw. De vrouw ging kijken en ze betrapte de verdachte in de inkomhal. Ze ging politie bellen en de man maakte van de gelegenheid gebruik om er op de fiets vandoor te gaan. De verdachte, een man van 34 jaar, werd vlakbij door de politie opgepakt en gearresteerd. Hij had inbrekersgereedschap en drie verboden wapens op zak (boksbeugel, pepperspray en een jachtmes). De verdachte werd gisteren reeds voorgeleid op het gerechtshof.
Gemaakt door: Louis van Looy
zo 21 apr -   12:42  
Inbrekers betrapt en door de Antwerpse politie opgepakt
Inbrekers betrapt en door de Antwerpse politie opgepakt Antwerpen - Deze morgen, om 4.23 uur, kwam bij de politie de melding binnen dat twee mannen aan het inbreken waren in een vzw in de Lange Dijkstraat. Toen twee interventieploegen ter plaatse kwamen kwamen getuigen melden dat de twee verdachten net waren weggelopen. De beide verdachten konden in de Brugstraat worden opgepakt en gearresteerd. Eén van de twee had twee volle zakken met flessen drank bij zich. Dat was wat de twee hadden kunnen buitmaken bij de inbraak. De twee verdachten, resp. 32 en 37 jaar oud, worden vandaag voorgeleid op het gerechtshof.
Gemaakt door: Bert de Vynck
za 20 apr -   18:04  
Open deur brandweer Kalmthout + Foto's
Open deur brandweer Kalmthout + Foto's Vandaag, onder een stralende hemel zette de brandweer van Kalmthout de deuren van haar nieuwe kazerne open voor het grote publiek. De nieuwe kazerne is gelegen achter de oude brandweerkazerne op de terreinen van de technische dienst van de gemeente Kalmthout dewelke verhuisd is naar de industriezone Bosduin. Het nieuwe gebouw is zeer ruim en van alle moderne snufjes voorzien. Ze is dan ook toekomst gericht gebouwd met ruime polyvalente lokalen. Er is eveneens ruim plaats voor de verschillende voertuigen.
Gemaakt door: Louis van Looy
za 20 apr -   14:42  
Graffitispuiters opgepakt dankzij camerabeelden
Graffitispuiters opgepakt dankzij camerabeelden Antwerpen - Op camerabeelden die bij de politie worden bekeken was vannacht, rond 00.45 uur, te zien hoe twee jonge gasten op de Meir op verschillende plaatsen tags aanbrachten op straatmeubilair, gevels en een telefooncel. De twee jonge verdachten konden kort nadien worden opgepakt. Het gaat om jongemannen van resp. 17 en 19 jaar. Zij zullen de rekening gepresenteerd krijgen.
Gemaakt door: Louis van Looy
za 20 apr -   14:35  
Fietser zwaargewond bij aanrijding op de August Van de Wielelei in Deurne
Fietser zwaargewond bij aanrijding op de August Van de Wielelei in Deurne Deurne - Vrijdagvoormiddag stak een fietser de August Van de Wielelei over ter hoogte van taverne Den Haas. Hij werd aangereden door een wagen Citroën die reed in de richting van warenhuis Makro. De bestuurster (42) van de Citroën werd bij de aanrijding niet gewond. De fietser werd bij de aanrijding gewond aan de heup (fractuur) en het hoofd (zware hersenschudding). Hij verkeerde niet in levensgevaar maar hij kon nog niet worden verhoord.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 19 apr -   23:30  
Uitvaart brandweerman Ward Wolfs
Uitvaart brandweerman Ward Wolfs Kapellen - Ward Wolfs, beroepsbrandweerman in Mechelen en vrijwillig brandweerman in Kapellen. Personal trainer en medewerker van diverse hulpdiensten overleed te Sint-Katelijne-Waver op 13 april 2013. Hij werd geboren te Sint-Antonius-Zoersel op29 juli 1986 en was de verloofde van Katrien Wellens. De afscheidsdienst had vandaag plaats in de St.-Jozefkerk te Kapellen-Hoogboom. De asverspreiding had op een later tijdstip plaats in intieme kring.
Gemaakt door: Yoni Proost
vr 19 apr -   21:39  
Voetgangerstunnel op zondag 21 April VERBODEN voor fietsen!
Voetgangerstunnel op zondag 21 April VERBODEN voor fietsen! Antwerpen - Deelnemers of supporters die komende zondag naar Linkeroever trekken voor de 10 Miles dienen er rekening mee te houden de de Sint-Annatunnel, beter gekend als de voetgangerstunnel omwille van de verwachtte drukte verboden terrein wordt voor fietsers! De maatregel geldt van 's morgens tot 's avonds. Omwille van de veiligheid zullen geen fietsen -ook niet aan de hand- toegelaten worden in de tunnel. De liften worden uitgeschakeld. Enkel de roltrappen zullen dienst doen. Wie per sé met de fiets naar Linkeroever wil (of andersom) zal dat via de fietstunnel van de Kennedytunnel moeten doen. Hou daar wel rekening met mogelijk lange wachttijden!
Gemaakt door: Yoni Proost
vr 19 apr -   21:25  
Wegenwerken op Expressweg veroorzaakten weer chaos op Antwerpse Ring + Foto's
Wegenwerken op Expressweg veroorzaakten weer chaos op Antwerpse Ring + Foto's Antwerpen - Vele bestuurders zullen er de afgelopen dagen al mee geconfronteerd geweest zijn. Lange files op de Antwerpse Ring, vooral richting Gent. Vrijdag was dit niet anders. De werken op de E34 / N49 tussen Linkeroever en Melsele zijn vrijdagochtend hun tweede fase ingegaan. De aanpassingen in de omleiding van het verkeer over één weghelft zorgde direct voor lange files. Al voor 6u stond er een file vanaf de Kennedytunnel, en deze groeide als snel aan tot over de gehele lengte van de Ring. De file bleef er de hele dag staan, en ook op de invalswegen ging het daardoor zeer moeizaam.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 19 apr -   21:21  
Criminaliteitscijfers en gemeentelijke administratieve sancties 2012
Criminaliteitscijfers en gemeentelijke administratieve sancties 2012 Antwerpen - Vanmiddag warden op het stadhuis van Antwerpen door burgemeester Bart De Wever, korpschef a.i. Serge Muyters en directeur samen leven Tom Meeuws de criminaliteitscijfers en de gemeentelijke administratieve sancties voor het jaar 2012 toegelicht. Criminaliteitscijfers en gemeentelijke administratieve sancties 2012. De totale geregistreerde criminaliteit in Antwerpen nam in 2012 toe met 2% ten opzichte van 2011. De woninginbraken (+3%), de diefstallen gewapenderhand (+9%) en de diefstallen uit auto (+14%) kenden een stijging in 2012. De handtasroven (-9%) en de diefstallen met geweld (-3%) kenden dan weer een daling. Vermits we enkel de handtasdiefstallen met geweld tellen spreken we consequent van handtasroven. De gemeentelijke administratieve sancties werden in 2012 verder gecombineerd met bestuurlijke maatregelen om overlast terug te dringen en snel in te spelen op problemen in de wijken. Er werden in totaal 22.469 vaststellingen gedaan.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 19 apr -   21:15  
Criminaliteitscijfers Antwerpen januari – februari 2013
Criminaliteitscijfers Antwerpen januari – februari 2013 Antwerpen - Sinds begin 2010 communiceert Lokale Politie Antwerpen de criminaliteitscijfers om de twee maanden. Op die manier proberen wij de burger en onze partners nog beter te informeren over de veiligheid in onze stad.
Gemaakt door: Yoni Proost
vr 19 apr -   21:09  
Gigantische eeuwenoude boom omgewaaid in Stytelinckpark + Foto's
Gigantische eeuwenoude boom omgewaaid in Stytelinckpark + Foto's Wilrijk - De 3e hulp van de Antwerpse brandweer werd donderdagavond omstreeks 19u30 naar het Stytelinckpark in Wilrijk gestuurd. Daar waren verschillende bomen omgewaaid volgens de politie. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan over één gigantische, waarschijnlijk eeuwenoude boom. Door zijn leeftijd was de boom deels rot. De hevige windstoten van donderdag zorgden ervoor dat de boom omwaaide. In zijn val sleurde de kolos nog een aantal kleinere bomen en een zitbank mee. De brandweer verwijderde de meeste takken en kleinere bomen, zodat er geen gevaar meer was voor bezoekers van het park. De groendienst van de stad zal in de loop van de komende dagen de boom verder in stukken zagen en verwijderen. Aan stoofhout waarschijnlijk geen gebrek!
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 19 apr -   15:49  
Sea Eagles ontmoeten Sea King + Foto's + Video
Sea Eagles ontmoeten Sea King + Foto's + Video Nieuwpoort - Vorige zondag stond er een oefening op de Noordzee voor de kust van Nieuwpoort op het programma tussen het SEART, Sea Eagles Resue Team, en het 40e Sqn SAR van Koksijde met de alomgekende Sea King heli. Na een kennismaking met de crew van dienst op de basis te Koksijde, een briefing en uitleg over de procedure, vertrokken de leden van SEART met twee RIB’s richting Nieuwpoort om daar het ruime sop te kiezen. Bedoeling van deze oefening was om de zgn. “Zodiac procedure” in te oefenen tussen de stuurman van een RIB en de heli, wanneer een winching noodzakelijk blijkt.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 19 apr -   15:23  
Wereldmalariadag op 25 april - Het Instituut voor Tropische Geneeskunde gaat voor uitschakeling door kennis
Wereldmalariadag op 25 april - Het Instituut voor Tropische Geneeskunde gaat voor uitschakeling door kennis Antwerpen - Malaria bedreigt de levens van honderdduizenden mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De ziekte is nochtans goed te voorkomen én te behandelen. De afgelopen jaren werd malaria in sommige landen teruggedrongen. De malariaparasiet ontwikkelt onvermijdelijk weerstand tegen nieuwe medicijnen en de mug tegen insecticiden. Ontbossing, gedragsveranderingen en migraties beïnvloeden de verspreiding van malaria en haar controle. Alleen innovatief en multidisciplinair onderzoek in wereldwijde samenwerkingsverbanden kan zorgen voor de kennis die nodig is om malaria voor te blijven. Het motto van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) voor Wereldmalariadag (25 april) is daarom: "met kennis tegen malaria".
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 19 apr -   15:14  
Gewapende overval op schoonheidssalon Beauty Center Laroche in Deurne
Gewapende overval op schoonheidssalon Beauty Center Laroche in Deurne Deurne - Vanochtend rond 10.34 uur werd Beauty Center Laroche in de Ter Heydelaan nr 394 overvallen door twee gewapende mannen. De daders wandelden de zaak binnen en bedreigde de medewerkster achter de kassa met een wapen. Het is nog niet duidelijk of het een vuurwapen of een ander wapen betrof. De vrouw duwde de alarmknop in. Daarop gingen de overvallers ervandoor zonder buit. Toen ze de zaak uit renden, duwden ze een klant opzij. De vrouw viel op de grond en raakte lichtgewond aan het hoofd. Er waren op dat ogenblik nog een vijftal andere klanten in de zaak. Geen van hen raakte gewond. De daders liepen weg in de richting van de groene zone aan het Bosuilstation. De politie is een zoekactie gestart. De daders blijven op te sporen.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 19 apr -   15:07  
Week van het Hartritme - Gratis screening hartritme in ZNA-ziekenhuizen
Week van het Hartritme - Gratis screening hartritme in ZNA-ziekenhuizen Antwerpen - Voorkamerfibrillatie is de meest voorkomende hartritmestoornis waarbij het hart op hol slaat. Van 22 tot en met 25 april kunnen patiënten gratis hun hartritme laten screenen in drie ZNA-ziekenhuizen. Voorkamerfibrillatie is een hartritmestoornis waarbij de boezems van het hart veel te snel en onregelmatig samentrekken. Voorkamerfibrillatie neemt duidelijk toe met de leeftijd, vanaf 40 jaar heb je 1 kans op 4 om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen. En als een juiste behandeling uitblijft, is er tot vijf maal meer kans op een beroerte of herseninfarct. Gelukkig kan voorkamerfibrillatie tijdig worden vastgesteld en zijn er goede behandelingen beschikbaar.
Gemaakt door: Yoni Proost
vr 19 apr -   00:54  
Schippers voeren actie: Filterblokkade op Albertkanaal en langzaamactie op Noorderlaan + Foto's
Schippers voeren actie: Filterblokkade op Albertkanaal en langzaamactie op Noorderlaan + Foto's Antwerpen - Tal van Belgische binnenschippers hebben donderdag opnieuw actie gevoerd op enkele plaatsen in het land. Zo waren er er blokkades van sluizen en kanalen in Antwerpen, Gent en Luik. De grootste actie vond plaats in de Antwerpse haven. Donderdagvoormiddag hadden enkele tientallen schippers hun binnenschepen allemaal naast elkaar gelegd in het Straatsburgdok, dat is de verbinding tussen het drukke Albertkanaal en de Antwerpse haven. Terwijl de schepen ter plaatse bleven liggen als filterblokkade trokken de schippers in een langzaam konvooi van auto's naar de Noorderlaan tot aan de ingang van de MSC-terminal aan het Delwaidedok om daar hun woede en ongenoegen te uiten. OP weg naar de actie kwam één van de voertuigen in aanrijding met een vrachtwagen. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond, maar er ontstond wel zware verkeershinder op de Noorderlaan.
Gemaakt door: Yoni Proost
vr 19 apr -   00:40  
Klein ongeval veroorzaakt lange file op E17 + Foto's
Klein ongeval veroorzaakt lange file op E17 + Foto's Burcht - Een klein ongeval met vooral blikschade heeft ervoor gezorgd dat het verkeer op de E17 richting Antwerpen Donderdag een groot deel van de dag erg moeizaam verliep. Rond 10u botsten ter hoogte van Burcht 3 personenwagens. Eén persoon raakte gewond en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Een vierde voertuig reed over de brokstukken die door de aanrijding op de weg terecht kwamen. Hierdoor raakte dit voertuig beschadigd.
Gemaakt door: Louis van Looy
do 18 apr -   12:13  
Opsporingsbericht - Vermist - Rudi D'Hamers
Opsporingsbericht - Vermist - Rudi D'Hamers Antwerpen - De politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar getuigen die hopelijk een spoor kunnen opleveren naar de verdwenen Rudi D’HAMERS. De 45-jarige Hobokenaar verdween spoorloos tijdens de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart 2013. Rudi werkt in de haven en die nacht was hij met zijn werkmakkers op een personeelsfeest in Lier. Rond kwart na 3 ’s morgens was het feest afgelopen en gingen de meeste mensen naar huis. Rudi en 3 van zijn collega’s wilden nog verder feesten in Antwerpen. Zo kwamen ze terecht in nachtclub De Kaai aan Hangar 26, de plaats waar Rudi voor het laatst werd gezien. (05:52) Even voor 6 uur ‘s morgens verliet Rudi plots de nachtclub aan de Rijnkaai. Hij vertrok zonder iets te zeggen en had aardig wat gedronken. Waar hij naartoe ging of hoe hij thuis zou geraken, kan niemand zeggen. Op de beelden van de bewakingscamera is Rudi nog te zien. Hij loopt op de parking van Hangar 26 en gaat buiten de keringsmuur van de Schelde, op de openbare weg, in de richting van de Waagnatie. Mogelijk heeft iemand hem daar gezien. Rudi is 45 jaar, normaal gebouwd en sportief. Hij is ongeveer 1m75 lang en heeft kort donkerbruin haar. Tijdens de nacht van de verdwijning droeg hij deze kleren; een donkere geklede vest, een lichtblauw hemd, een donkerblauwe jeansbroek en bruine schoenen.
Gemaakt door: Louis van Looy
do 18 apr -   12:07  
Opsporingsbericht - Kraak op geldautomaten
Opsporingsbericht - Kraak op geldautomaten Antwerpse Kempen - Politie en gerecht zouden graag de verdachten op het spoor komen die sinds begin maart 2013 verscheidene geldautomaten van benzinestations hebben geroofd in de kempen. (03 – 04/03/13). Tijdens de nacht van zondag 3 op maandag 4 maart sloegen de verdachten onder andere toe in Olen. Het drietal kwam met een BMW break ter plaatse. Twee mannen bevestigden een zware ketting tussen de geldautomaat en de trekhaak van de wagen om daarna de automaat los te rukken. (10 - 11/03/13 )Precies een week later, in de nacht van zondag 10 op maandag 11 maart, doken de verdachten opnieuw op, deze keer ondermeer in Grobbendonk. Ze gingen op dezelfde manier te werk maar hier werd geen buit gemaakt.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 17 apr -   16:54  
Politie betrapt zakkenroller op de Franklin Rooseveltplaats
Politie betrapt zakkenroller op de Franklin Rooseveltplaats Antwerpen - Dinsdag rond 16 uur hield een politiepatrouille in burger bescheiden toezicht in de Antwerpse binnenstad. Op de hoek van de Franklin Rooseveltplaats en de Anneessenstraat stond een grote groep mensen te wachten op bus 417 richting Turnhout. Toen de bus aan het perron was, kregen de inspecteurs een man in het oog die zich tussen de mensenmassa begaf om mee de bus op te stappen. De inspecteurs zagen hoe de man vlak voor de busdeur naar links draaide en tegen de richting in van de mensengroep terug wegging. Daarbij was het duidelijk dat hij de handtas van een vrouw aanraakte. Toen de inspecteurs hem even verderop aanspraken, gaf hij onmiddellijk toe dat hij de portefeuille van de vrouw gestolen had. Het slachtoffer was ondertussen de bus op gestapt. Ze had door dat haar portefeuille verdwenen was en verwittigde de buschauffeur. De 49-jarige dief werd gearresteerd. Hij wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 17 apr -   16:51  
Getuige vat brutale halskettingdief
Getuige vat brutale halskettingdief Antwerpen - Dinsdagavond rond 17.50 uur werd een 78-jarige dame van haar halsketting beroofd in de Lange Dijkstraat. De dader stapte naar het slachtoffer toe, sprak haar aan en trok dan de ketting van haar hals. Daarbij nam hij de vrouw bij de schouder en duwde haar op de grond. Op dat ogenblik kwam een 36-jarige man uit Schaarbeek uit een daar gelegen broodjeszaak. Hij zag de halskettingdief wegrennen. Onmiddellijk had hij door dat er iets niet pluis was. Hij ging de dief achterna en kon hem in de Brugstraat bij de kraag vatten. Hij bracht de verdachte terug naar de plaats van de feiten. Ondertussen hadden omstaanders de politie en de ambulance verwittigd. De vrouw raakte gekwetst aan haar knie, pols en hand. Ze werd voor verzorging overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. De verdachte, een 33-jarige man, wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 17 apr -   16:48  
Winkeldievegge betrapt bij C&A op de Meir
Winkeldievegge betrapt bij C&A op de Meir Antwerpen - Dinsdagavond rond 17.30 uur betrapte een bewakingsagent van kledingwinkel C&A op de Meir een vouw die een paar kousen wegmoffelde in haar handtas. Toen ze de winkel wilde verlaten zonder te betalen, werd ze door de agent aangesproken. De politie werd erbij gehaald. Na controle bleek de vrouw ook nog andere gestolen spullen op zak te hebben, waaronder kledij uit de winkels Sedona en Mc Gregor. De 32-jarige winkeldievegge werd gearresteerd volgends de snelrechtprocedure.
Gemaakt door: Yoni Proost
ma 15 apr -   17:54  
Zwaar gewonden en ravage bij ongeval op E34 + Foto's
Zwaar gewonden en ravage bij ongeval op E34 + Foto's Melsele - Al bij de eerste dag na de paasvakantie is in de staart van de file veroorzaakt door de werken op de E34/N49 op Linkeroever een ernstige kop-staartaanrijding gebeurt. Zo'n 500 meter voor de afrit Melsele reed een bestelwagen zonder te remmen in op een personenwagen die op zijn beurt tegen een lege lijnbus en nog een andere personenwagen gekatapulteerd werd. De klap was enorm waarbij de bestelwagen kantelde. De rijbaan raakte volledig versperd.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 15 apr -   16:42  
Politie en gerecht roepen de personen op die getuige waren van het dodelijke verkeersongeval, gisteren na de middag, in Kontich
Politie en gerecht roepen de personen op die getuige waren van het dodelijke verkeersongeval, gisteren na de middag, in Kontich Kontich - Politie en gerecht roepen de personen op die getuige waren van het dodelijke verkeersongeval, gisteren na de middag, in Kontich, om zich te melden bij de politie. Het ongeval gebeurde op zondag 14 april 2013 omstreeks 15 uur. Het slachtoffer is een meisje van 19 uit Kontich. Ze was te voet op weg naar huis. Toen ze de Expressweg (N171) in Kontich overstak op de oversteekplaats voor voetgangers richting Pierstraat werd ze door een Mercedes gegrepen. Het slachtoffer werd nog voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar ten gevolge van haar verwondingen.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 15 apr -   14:53  
Overval op Carrefour Express in de Lakborslei in Deurne – Eén verdachte opgepakt
Overval op Carrefour Express in de Lakborslei  in Deurne – Eén verdachte opgepakt Deurne - Zondagmorgen, kort na 9 uur, werden interventieploegen gezonden naar de Carrefour Express in de Lakborslei waar twee jonge kerels een overval hadden gepleegd. Eén van de twee had in de winkel twee bediendes bedreigd en hen gedwongen een kluis te openen. De tweede verdachte bleef voor de winkel staan wachten met een bromfiets. Toen één van de interventieploegen aan de winkel toekwam zagen de inspecteurs net de twee verdachten wegrijden. Er volgde een achtervolging waarbij de twee verdachten ten val kwamen in de Te Couwelaerlei. Ze lieten de bromfiets achter en liepen te voet verder.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 15 apr -   14:52  
Vrouw met elektrische rolstoel pleegt vluchtmisdrijf
Vrouw met elektrische rolstoel pleegt vluchtmisdrijf Antwerpen - Gisterenmiddag stond de lift van de Sint-Annatunnel aan Sint-Jansvliet helemaal beneden. De lift was zo goed als vol maar een vrouw met een elektrische rolstoel wilde absoluut nog mee. Ze reed de lift in zonder zich om de andere personen te bekommeren. Ze reed daarbij tegen de beide onderbenen van een 55-jarige man die al in de lift stond. De man werd lichtgewond. Op weg naar boven vroeg hij de gegevens van de vrouw in de rolstoel maar die weigerde alle medewerking. Eens boven reed ze gewoon weg zonder zich verder om het slachtoffer te bekommeren.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 15 apr -   14:48  
Verdachte van inbraak bij Panos in De Kern in Wilrijk gevat
Verdachte van inbraak bij Panos in De Kern in Wilrijk gevat Wilrijk - Een passant die vannacht passeerde langs de winkel Panos in De Kern zag dat daar een toegangsdeur was opengebroken. Hij belde de politie. Waarschijnlijk was de inbreker door de getuige betrapt. Toen inspecteurs van de politie richting Mastplein reden zagen ze in de Sint-Elisabethlaan een man lopen die schichtig om zich heen keek. De man werd staande gehouden. Plots gaf de verdachte een inspecteur een stevige duw waarop hij het opnieuw op een lopen zette. Hij werd een tweede maal opgepakt aan de Bist. In de onmiddellijke omgeving werd onder een geparkeerde wagen inbrekersmateriaal teruggevonden.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 15 apr -   14:43  
Kaars oorzaak van woningbrand in de Pacificatiestraat in Antwerpen
Kaars oorzaak van woningbrand in de Pacificatiestraat in Antwerpen Antwerpen - Een brandende kaars die in het bad viel was er de oorzaak van dat vannacht, rond 1 uur, brand is ontstaan in een appartement op de tweede verdieping van een woning in de Pacificatiestraat 3. Op het ogenblik van de brand was de bewoonster niet aanwezig. De brand veroorzaakte zware brand- en rookschade in de badkamer en de aanpalende slaapkamer. De rook drong ook door tot in de andere appartementen maar gelukkig raakte niemand gewond.
Gemaakt door: Yoni Proost
ma 15 apr -   13:29  
Verkeer rondom Antwerpen in de soep door wegenwerken en ongevallen
Verkeer rondom Antwerpen in de soep door wegenwerken en ongevallen Antwerpen - Het verkeer in en rond Antwerpen ondervind momenteel grote hinder door wegenwerken en enkele ongevallen. Door de werken op de expressweg ter hoogte van Linkeroever stond er een file die tot in de Kennedytunnel reikte. Rond 11u zijn deed zich in de staart van die file in de Kennedytunnel een ongeval voor. 2 van de 3 rijstroken raakten hierdoor een uur lang versperd. Hierdoor stond er al snel een file vanaf Merksem op de Ring. Ook op de andere invalswegen die aansluiten op de Ring veroorzaakte dit al gauw kilometerslange files.
Gemaakt door: Yoni Proost
ma 15 apr -   13:21  
Brand eist in de Florastraat in Borgerhout dodelijk slachtoffer
Brand eist in de Florastraat in Borgerhout dodelijk slachtoffer Borgerhout - Vanochtend brak brand uit in een appartementsgebouw in de Florastraat nr 98. Een vrouw van 48 ademde teveel rook in en liet het leven. Rond 11.45 uur ontstond de brand in de traphal op het gelijkvloers. De rook verspreidde zich snel door het gebouw. Twee bewoners van de eerste verdieping, een man en een vrouw, konden langs de achterkant van het gebouw ontsnappen. Via de tuin van de buren geraakten de twee buiten. Beide slachtoffers hadden een hoeveelheid rook ingeademd en werden voor verzorging overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis.
Gemaakt door: Yoni Proost
zo 14 apr -   08:55  
Poolse bus rijdt van snelwegbrug in Oelegem: 5 doden en veel gewonden
Poolse bus rijdt van snelwegbrug in Oelegem: 5 doden en veel gewonden Oelegem - Zondagochtend omstreeks 6u30 deed zich op de E34 richting Antwerpen ter hoogte van Oelegem een dramatisch ongeval voor. Een bus die richting Antwerpen reed ging net voor de samenkomst van de E34 en de E313 aan het slippen, ging door de vangrails en belandde meters lager. De klap was zeer zwaar. Volgens de laatste berichten zijn er 5 dodelijke slachtoffers te betreuren: de bestuurder van de bus, 3 jongeren en een begeleider kwamen om. Voorts vielen er vijf zwaargewonden, waarvan twee in levensgevaar. De inzittenden waren allemaal Russische jongeren tussen 15 en 23 jaar. De autobus was onderweg van Volgograd naar Parijs.
Gemaakt door: Yoni Proost
za 13 apr -   20:54  
Brandweerkorpsen van Kapellen en Mechelen in rouw na verlies van collega Ward Wolfs
Brandweerkorpsen van Kapellen en Mechelen in rouw na verlies van collega Ward Wolfs Mechelen / Kapellen - De brandweerkorpsen van Kapellen en Mechelen zijn in diepe rouw na het plotse verlies van hun brandweerman en collega Ward Wolfs. Ward kwam zaterdagochtend om het leven bij een ernstig verkeersongeval op de Heisbroekweg in Sint-Katelijne-Waver. Volgens een getuige begon Ward's auto te slippen waarna het voertuig vervolgens zeer hard onder een geparkeerde vrachtwagentrailer terecht kwam. Bij de klap is Ward onmiddellijk overleden. Hulp kon niet meer baten.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 12 apr -   15:36  
De dagelijkse criminaliteit in het Antwerpse
De dagelijkse criminaliteit in het Antwerpse Antwerpen en distrikten - Een verantwoordelijke van Neckermann Reizen stelde gisteren vast dat er was ingebroken in het filiaal in de Abdijstraat op het Kiel. Een houten toegangsdeur van het bureau was opengebroken. Kasten en laden werden doorzocht. De inbreker kon een gsm en wat persoonlijke spullen van de medewerkers buitmaken. Eén van de medewerkster van Antwerp Midget Golf Club, Eglantierlaan 6 evenens op het Kiel, stelde gisterenvoormiddag vast dat er in het clublokaal was ingebroken. Een rolluik en de inkomdeur waren geforceerd om binnen te geraken. Uit het lokaal werden drank en etenswaren gestolen.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 12 apr -   15:31  
Dief kiest verkeerde slachtoffer - Probeert twee politiemensen in burger te bestelen.
Dief kiest verkeerde slachtoffer - Probeert twee politiemensen in burger te bestelen. Antwerpen - Vannacht, om 2.35 uur, hielden politiemensen in burger toezicht in het Schipperskwartier. Ze zagen daar een man die herhaaldelijk voorbijgangers aanklampte en om sigaretten vroeg. De manier waarop dat verliep deed de politiemensen vermoeden dat de man niet alleen een roker was maar waarschijnlijk ook probeerde zijn slachtoffers te bestelen. De man kwam op zeker moment naar de twee politiemensen gestapt die een ‘babbeltje’ stonden te maken. Hij probeerde eerst onopvallend de rugzak van een inspecteur te openen en even later probeerde hij diens portefeuille uit de achterzak te stelen. Dat was het moment waarop de verdachte werd gearresteerd. Hij schrok zich uiteraard een hoedje. De verdachte had geen identiteitsdocumenten bij zich. Hij was bovendien in staat van openbare dronkenschap. Hij mocht dan ook eerst zijn roes uitslapen.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 12 apr -   15:25  
Voetganger zwaargewond bij aanrijding met vluchtmisdrijf
Voetganger zwaargewond bij aanrijding met vluchtmisdrijf Antwerpen - Gisteren, om 16.15 uur, wandelde een 29-jarige man in de Violetstraat richting Pothoekstraat. Bij het oversteken van de Lavendelstraat werd de man aangereden door een personenwagen. Hij werd daarbij zwaargewond aan het rechterbeen. De bestuurder van de wagen reed verder zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De gewonde man kon van op de rijbaan tot op het trottoir kruipen. Een passant zag de man liggen en belde de hulpdiensten. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. Hij verkeerde niet in levensgevaar. De politie deed inmiddels een buurtonderzoek naar eventuele getuigen of sporen maar voorlopig zonder resultaat.
Gemaakt door: Yoni Proost
vr 12 apr -   08:42  
Man steekt appartement in brand in Kapelstraat Burcht + Foto's
Man steekt appartement in brand in Kapelstraat Burcht + Foto's Burcht - De Lokale Politie van Zwijndrecht werd in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 00u30 opgeroepen voor een "huiselijke twist" in en appartement in de Kapelstraat in Burcht. Toen de politie het appartement binnenkwam sloot de vriend van de bewoonster zichzelf op in de slaapkamer en dreigde ermee om alles in brand te steken. Niet veel later deed hij dit ook daadwerkelijk. De inspecteurs beukten hierop de deur in een poogden om de brand te blussen met een poederblussertje uit hun combi. De man vluchtte weg op het balkonnetje achteraan het gebouw, zijn vrouw kon werd door de agenten mee naar buiten genomen..
Gemaakt door: Louis van Looy
do 11 apr -   15:25  
Auto over de kop op de Fruithoflaan – Bestuurster (26) gewond
Auto over de kop op de Fruithoflaan – Bestuurster (26) gewond Berchem - Woensdagmorgen, rond 5.40 uur, reed een vrouw met haar wagen Peugeot 206 op de Fruithoflaan. Om een nog onbekende reden verloor de bestuurster de controle over haar voertuig. De auto ging over de kop en kwam, op zijn dak, tegen twee geparkeerde wagens terecht. De bestuurster van de Peugeot werd gewond. Ze werd overgebracht naar het Middelheimziekenhuis. Ze verkeerde niet in levensgevaar. De Peugeot werd zwaar beschadigd en diende te worden getakeld.
Gemaakt door: Louis van Looy
do 11 apr -   15:22  
Verdachte van diefstal van Iphone opgepakt
Verdachte van diefstal van Iphone opgepakt Antwerpen - Gisterenmiddag stapte een man binnen in schoonheidssalon The Nail Shop, Oudaan 15. Hij sprak een vrouw aan, een klant van het salon. Hij toonde een kaft met een soort petitie maar de vrouw maakte hem duidelijk dat ze liever met rust werd gelaten. Toen de man naar buiten wandelde zag het slachtoffer dat haar Iphone van de tafel was verdwenen. Het slachtoffer ging onmiddellijk achter de verdachte aan. Er passeerden op dat moment enkele politiemannen. Die konden de verdachte wat verderop bij de kraag vatten. Die had de gestolen Iphone nog in zijn broekzak. Het slachtoffer kreeg haar telefoon terug. De verdachte (25) werd gearresteerd. Hij werd vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof.
Gemaakt door: Louis van Looy
do 11 apr -   13:49  
Ramkraak bij juwelier op de Gallifortlei in Deurne
Ramkraak bij juwelier op de Gallifortlei in Deurne Deurne - Gisteren, om 14.30 uur, stopte een kleine wagen in de Gallifortlei ter hoogte van juwelier Strick. Uit de wagen stapten drie mannen gemaskerd met bivakmutsen. De sloegen met zware hamers enkele ruiten van de etalage van de winkel stuk. Ze grabbelden juwelen en horloges die lagen tentoongesteld mee en ze gingen met de wagen aan de haal. Een getuige wist nadien te melden dat het een voertuig betrof met Nederlandse nummerplaten. Niemand raakte bij de feiten gewond. In de Krenglingerstraat, langs waar de verdachten waren gevlucht, wierpen ze een soort kraaienpoten op het wegdek om achtervolging te bemoeilijken.
Gemaakt door: Yoni Proost
do 11 apr -   13:38  
bijzonder brutale raid op treinreizigers in Zwijndrecht, daders opgepakt
bijzonder brutale raid op treinreizigers in Zwijndrecht, daders opgepakt Zwijndrecht - Hemiksem - Dinsdagochtend iets na 6u in het station wan Zwijndrecht. Het is nog donker en rustig. Een aantal mensen staat te wachten op hun trein richting Antwerpen. Plots stopt er net voor de overweg een personenwagen waar 3 of 4 mannen met bivakmuts uitspringen. Ze rennen al roepend het perron op in de richting van de wachtende treinreizigers. Heel dreigend roepen ze: "Liggen!! Alles afgeven!!" Totaal verrast doen de reizigers dit ook. Eén dame die weerstand biedt en haar handtas niet wil loslaten krijgt zware klappen waardoor ze op de grond valt. Vervolgens schoppen de daders haar tot ook zij haar handtas moet lossen.
Gemaakt door: Yoni Proost
wo 10 apr -   23:59  
Verkeersongeval op de Boomsesteenweg thv. Ikea + Foto's
Verkeersongeval op de Boomsesteenweg thv. Ikea + Foto's Wilrijk - Brandweer, medische diensten en politie werden dinsdagmiddag omstreeks 13u45 naar de Boomsesteenweg in Wilrijk gestuurd voor een ongeval met melding van geknelde. Gelukkig bleek er niet veel aan de hand te zijn. Bij het samenkomen van 2 rijvakken waren een vrachtwagen en een kleine personenwagen met elkaar in aanrijding gekomen. Door de aanrijding kreeg men de deur van het voertuig niet onmiddellijk open om het kind dat op de achterbank zat uit het voertuig te halen. Nog voor de brandweer ter plaatse was kon men het kind uit de auto halen, en uiteindelijk bleek niemand gewond te zijn.Het ongeval veroorzaakte wel heel wat verkeershinder op zowel de zijrijbaan als de hoofdrijbaan van de A12 richting stad.
Gemaakt door: Yoni Proost
wo 10 apr -   23:15  
Schouw van achterbouw vat vuur + Foto's
Schouw van achterbouw vat vuur + Foto's Burcht - Een bewoner van de Antwerpsesteenweg in Burcht merkte woensdagnamiddag plots veel rook en een hevige brandgeur op in zijn tuin. Hij zag al snel dat de rook afkomstig was van een schouwtje op de achterbouw van zijn buurman. Plots veranderde de dikke rookwalm die uit de schouw kwam in een vuurbol. De man verwittigde meteen zijn buurman en de hulpdiensten. Toen ze nog geen minuut later op de oprit van de getroffen woning de voorbereidingen al aan het treffen waren om met een tuinslang zelf te beginnen blussen doofde het vuur vanzelf.
Gemaakt door: Yoni Proost
wo 10 apr -   22:52  
Brandweer Beveren heeft handen vol met wegspuiten van modder op landelijke wegen + foto's
Brandweer Beveren heeft handen vol met wegspuiten van modder op landelijke wegen + foto's Beveren - De brandweer van Beveren is woensdag met een beperkt aantal manschappen vrijwel de hele dag in de weer geweest om op een aantal landelijke wegen modder en slijk van de rijbaan te spuiten. Nu de winter eindelijk achter de rug blijkt te zijn beginnen de landbouwers nu massaal hun land te bewerken. Desondanks dat het tot dan maar een beetje geregend had (de grond is voor de rest vrij droog) blijft de vruchtbare zware poldergrond enorm aan de wielen van de voertuigen kleven. Een de traktoren de akkers verlaten, komt de modder op de weg terecht. Voor gewone personenwagens kan dit zeer gevaarlijk zijn.
Gemaakt door: Bert de Vynck
wo 10 apr -   20:47  
Open deur Brandweer Kalmthout - 20/04/2013
Open deur Brandweer Kalmthout - 20/04/2013 Kalmthout - Kalmthout - Op zaterdag 20 april tussen 14.00 h en 18.00 h zet de brandweer van Kalmthout haar nieuwe kazerne open voor het grote publiek. Deze is gelegen achter de oude kazerne aan het Kerkeneind 17. De nieuwe moderne kazerne beschikt over voldoende plaats voor het wagenpark alsook over moderne accommodatie voor de brandweermannen/vrouwen.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 10 apr -   15:16  
Op fornuis vergeten frietketel vat vuur
Op fornuis vergeten frietketel vat vuur Antwerpen - Gisteren, rond 19 uur, werden brandweer en politie gezonden naar de Oranjestraat waar op nr.144 een woningbrand was opgemerkt. Oorzaak van de brand was een frietketel die op het vuur was blijven staan in een appartement op het gelijkvloers. Het vuur was snel gedoofd maar de keuken liep zware schade op. Niemand raakte gewond. De bewoner (73) kwam even later thuis. Hij gaf toe dat hij was vergeten het vuur onder de ketel te doven toen hij even naar buiten ging.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 10 apr -   14:57  
Kennedytunnel volledig afgesloten op zondag 21 april
Kennedytunnel volledig afgesloten op zondag 21 april Antwerpen - Net als de voorgaande jaren zullen de deelnemers van de Antwerp 10 miles op zondag 21 april door de Kennedytunnel lopen. De tunnelkoker richting Gent zal daardoor afgesloten zijn tussen 13u45 en 18u00. Vermits er voor het verkeer in beide richtingen maar één rijstrook beschikbaar zal zijn, wordt er ERNSTIGE VERKEERSHINDER verwacht. Vorig jaar liep de verliestijd in beide richtingen op tot 2 à 3 uur! Advies: Vermijd de omgeving van de Kennedytunnel en neem een alternatieve route indien mogelijk!
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 10 apr -   14:52  
Auto-inbreker in Berchem bij de kraag gevat
Auto-inbreker in Berchem bij de kraag gevat Berchem - Gisterenavond, rond 23.30 uur, zag een getuige hoe in de Ferdinand Coosemansstraat een man zich nogal vreemd gedroeg. Hij stapte in een geparkeerde wagen aan de passagierskant en hij begon alles te doorzoeken. Toen hij zag dat hij was betrapt stapte hij uit en wandelde schijnbaar achteloos weg. De getuige belde de politie en hij gaf een goede beschrijving van de dader. In de Boomgaardstraat werd door de politie een man opgemerkt die aan de beschrijving voldeed. Die bleek spullen op zak te hebben die hij uit de wagen had gestolen. Hij werd ter plaatse gearresteerd. De gestolen spullen werden teruggegeven aan de eigenares van de wagen. De verdachte werd vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 10 apr -   14:28  
Opsporingsbericht - Poging ontvoering minderjarige - Te identificeren onbekende verdachten.
Opsporingsbericht - Poging ontvoering minderjarige - Te identificeren onbekende verdachten. Oelegem - Politie en gerecht zouden graag de man en de vrouw willen kennen die op 1 februari 2013 een meisje hebben willen meenemen in Oelegem. Het slachtoffer is een meisje van 8 jaar uit Ranst. Het kind was die vrijdag na school bij haar oma in de Achterstraat in Oelegem. Tussen 4 en 5 uur in de namiddag ging ze naar de winkel, vlakbij, in het centrum. Op de terugweg, toen ze de straat overstak, werd ze gevolgd door een koppel. De man ging plots voor haar staan en de vrouw zei dat ze haar met de auto naar huis wilden brengen.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 10 apr -   14:16  
Vertrek veilig op verlof! - Zaterdag 8 juni en zondag 9 juni 2013: Gratis preventieve weegactie voor caravan en/of motorhome.
Vertrek veilig op verlof! - Zaterdag 8 juni en zondag 9 juni 2013: Gratis preventieve weegactie voor caravan en/of motorhome. Antwerpen - Elk jaar zorgen overladen of slecht onderhouden caravans en motorhomes voor heel wat ellende op de weg. Een ongeval of autopech is voldoende om heel je vakantie om zeep te helpen. Het probleem is echter dat heel wat mensen zich er niet van bewust zijn dat hun kampeerinstallatie niet in orde is. Om minstens een deel van deze problemen te voorkomen en mensen bewust te maken van de gevaren van fout laden, neemt de lokale verkeerspolitie Antwerpen op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni deel aan de ‘Gratis Caravan- & Zwerfautorijlessen’, georganiseerd door Vlaamse Kampeertoeristen vzw.
Gemaakt door: Yoni Proost
wo 10 apr -   10:40  
Brandweer evecueert patient vanaf 13e verdieping met 50 meter ladder + Foto's
Brandweer evecueert patient vanaf 13e verdieping met 50 meter ladder + Foto's Antwerpen-Linkeroever - Ziekenwagen en MUG vroegen op woensdagochtend bijstand van de brandweer om een ziek bejaard persoon te evacueren vanaf de 13e verdieping van een flatgebouw aan de Halewijnlaan, schuin tegenover de brandweerkazerne van Linkeroever. Het RED-team van de Post Deurne werd opgeroepen voor de evacuatie, maar ook de ladder van 50 meter van de Post Noord werd als back-up ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: Louis van Looy
di 9 apr -   17:50  
Verdachte opgepakt na overval op EMI Patisserie op de Boomsesteenweg
Verdachte opgepakt na overval op EMI Patisserie op de Boomsesteenweg Wilrijk - Gisteren, om 16.45 uur, kwam een jonge man de winkel EMI Patisserie, Boomsesteenweg 319, binnen. Hij ging tot achter de toonbank waar hij de winkelbediende bedreigde met een groot mes. Hij dwong de jonge vrouw (23) de kassa te openen. Hij stak het aanwezige geld in een plastic tas en wandelde rustig naar buiten. Het slachtoffer werd niet gewond. Korte tijd later werd in de buurt een jonge man (18) opgepakt die aan het signalement voldeed. Hij ontkende bij de overval te zijn betrokken geweest. Er werd een onderzoek gestart, de verdachte werd gearresteerd. Hij bleef gearresteerd en is inmiddels voorgeleid op het gerechtshof.
Gemaakt door: Louis van Looy
di 9 apr -   17:46  
Twee gauwdieven betrapt en door de politie opgepakt
Twee gauwdieven betrapt en door de politie opgepakt Antwerpen en Berchem - Gisteren in de late namiddag deden rechercheurs van de cel Gauwdiefstallen van de politie nazicht op en rond tramlijn 15 met de bedoeling verdachten op heterdaad te betrappen. Ze hielden enige tijd twee mannen in de gaten die duidelijk het gedrag vertoonden van twee gauwdieven die samenwerken. De inspecteurs zagen dat de verdachten pogingen deden om nietsvermoedende tramreizigers te benaderen. Er werd ook geprobeerd ongemerkt handtassen open te maken. Ze sloten daarbij de potentiële slachtoffers schijnbaar achteloos tussen hen in bij het op- en afstappen van de tram. De twee verdachten reden herhaaldelijk heen en terug met tram 15 tussen verschillende stations op het traject. Ze werden constant door de inspecteurs in de gaten gehouden.
Gemaakt door: Louis van Looy
di 9 apr -   17:38  
Opsporingsbericht - Te identificeren
Opsporingsbericht - Te identificeren Antwerpen - Wuustwezel - Verspreid op 09/04/2013 op verzoek van Procureur des Konings te Antwerpen en van Onderzoeksrechter Van Cauwenberghe. Op zondag 7 april 2013, voor de middag, werd in Wuustwezel een akelige ontdekking gedaan. In de sporttas werd het lichaam aangetroffen van een onbekende man. De tas werd gevonden in een bos tussen Veldvoort en Hoofdbaan Watering in Wuustwezel, aan de rand van een weide. De man kon nog niet worden geïdentificeerd.
Gemaakt door: Louis van Looy
di 9 apr -   09:45  
Regio Oost-Vlaanderen - Aanhoudende droogte zorgt voor bosbrand in Waasmunster + Foto's
Regio Oost-Vlaanderen - Aanhoudende droogte zorgt voor bosbrand in Waasmunster + Foto's Waasmunster - Zondag rond 15.35u werd de brandweer van Waasmunster opgeroepen voor een bosbrand in het gebied, bekend als het '' Homobos'' op de Maretak ter hoogte van het kruispunt 1000 Appels. De Waasmunsterse brandweer kwam ter plaatse met twee autopompen, een watertankwagen en de commandowagen en kreeg versterking van de brandweer van Sint-Niklaas met eveneens twee autopompen, een watertankwagen en een ladderwagen. De brand was snel onder controle en deze laatsten konden hun kazerne al snel terug vervoegen. Er vielen geen gewonden. De lokale politie van de politiezone Hamme-Waasmunster kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen. Door de aanhoudende droogte en de schrale wind zijn bos en heidegebieden kurkdroog. Er worden dan ook veel kleine bos- en bermbranden gemeld.
Gemaakt door: Yoni Casteleyn
ma 8 apr -   22:50  
Regio West-Vlaanderen - Bromfiets gaat in rook op + foto's
Regio West-Vlaanderen - Bromfiets gaat in rook op + foto's Oostende - In de Werktuigkundiggenstraat te Oostende is vandaag rond de middag een bromfiets volledig uitgebrand. Omstaanders probeerden de brand zelf te blussen maar konden die niet onder controle krijgen. De brandweer van Oostende kwam ter plaatse maar bij aankomst was de bromfiets al volledig uitgebrand.
Gemaakt door: Yoni Proost
ma 8 apr -   18:52  
2 personen zwaar gewond waarvan 1 in levensgevaar bij spectaculair ongeval op E34 + Foto's
2 personen zwaar gewond waarvan 1 in levensgevaar bij spectaculair ongeval op E34 + Foto's Vrasene - Beveren - Maandagnamiddag iets na 15u30 deed zich op de E34 van Zelzate naar Antwerpen een spectaculair verkeersongeval voor. Het ongeval gebeurde ongeveer anderhalve kilometer voor de afrit Vrasene. Een bestelwagen reed er tegen hoge snelheid achteraan in op een vrachtwagen met een dumpcontainer. De impact moet zeer zwaar geweest zijn. De passagierskant van de bestelwagen werd helemaal vernield en het rechter voorwiel van de bestelwagen brak door de impact af.
Gemaakt door: Yoni Proost
ma 8 apr -   18:48  
Bermbrandje in landelijke Hofdam + Foto's
Bermbrandje in landelijke Hofdam + Foto's Melsele - De brandweer van Beveren werd maandagnamiddag opgeroepen voor een kleine buitenbrand aan de Hofdam, een landelijk wegje in Melsele. Over een lengte van zo'n 30 meter had de berm tussen een gracht en een akker vuur gevat. Het vuur was snel bedwongen. Hoe het vuur onstond is niet met zekerheid gekend, maar vermoedelijk is een weggegooide sigarettenpeuk de oorzaak van de brand.
Gemaakt door: Yoni Proost
ma 8 apr -   18:36  
Vrachtwagen rijdt tegen paaltje, mazouttank scheurt open + Foto's
Vrachtwagen rijdt tegen paaltje, mazouttank scheurt open + Foto's Antwerpen - De bestuurder van een vrachtwagen misrekende zich bij het rechts afslaan uit de Van Schoonbekestraat in de Markgravelei. Hij merkte te laat op dat er paaltjes op de hoek van de straat stonden. Met de rechter flank van de vrachtwagen raakte hij één van de paaltjes waardoor de mazouttank van ruim 600 liter openscheurde. De mazout stroomde de straat op en een deel liep in het riool. De brandweer, 2e hulp van de Post Zuid werd opgeroepen maar toen zij ter plaatse kwamen was de tank reeds zo goed als leeggelopen.
Gemaakt door: Louis van Looy
ma 8 apr -   11:34  
Opsporingsbericht - Vermissing Ivan Van Dyck uit Beveren
Opsporingsbericht - Vermissing Ivan Van Dyck uit Beveren Beveren - Dendermonde - Verspreid op verzoek van Procureur des Konings te Dendermonde. Op 5 april 2013 vertrok de 43-jarige Ivan VAN DYCK bij hem thuis in Beveren. Hij reed weg met wagen, een lichtgrijze Volkswagen Passat met Belgische kentekenplaat CZD-462. De heer Van Dyck is groot, 1m86, corpulent en heeft kort, grijsblond haar. Hij droeg op dat moment een donkerblauwe jeansbroek, een donkerblauw T-shirt en een donkergrijze sportieve Millet-jas. Heeft u Ivan Van Dyck gezien of weet u waar Ivan Van Dyck verblijft, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer:
Gemaakt door: Yoni Proost
zo 7 apr -   20:14  
Laatste fase wegenwerken Krijgsbaan Burcht: Nieuwe omleiding + Info + Foto's
Laatste fase wegenwerken Krijgsbaan Burcht: Nieuwe omleiding + Info + Foto's Burcht / Kruibeke - Ook op de Krijgsbaan is de afgelopen 2 jaar hard gewerkt. De belangrijke N419 verbindingsweg werd over de hele lengte op het grondgebied Zwijndrecht en Burcht heraangelegd. De werken op het grondgebied van Zwijndrecht verliepen volgens plan, maar op het grondgebied Burcht stootte de aannemer op rotverlseten nutsleidingen en rioolbuizen dewelke eerst dienden vervangen te worden alvorens de aannemer verder kon met de wegenwerken. Daarenboven lagen de werken geregeld stil door het slechte weer en ook omdat er tijdens de werken een middendruk gasleiding werd overgetrokken waardoor de werken een extra dag volledig stil lagen.
Gemaakt door: Yoni Proost
zo 7 apr -   19:59  
Beatrijslaan op Linkeroever afgesloten voor alle verkeer voor werken + Info + Foto's
Beatrijslaan op Linkeroever afgesloten voor alle verkeer voor werken + Info + Foto's Burcht / Antwerpen-Linkeroever - In de week van 8 tot 15 April zal de Beatrijslaan op Linkeroever en daardoor ook de Koningin Astridlaan op het grondgebied Burcht volledig afgesloten worden in beide richtingen voor het verkeer. Er wegdek op de Beatrijslaan wordt vernieuwd. Dit is dringend nodig omdat het huidige wegdek in slechte staat is wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Het wegdek van de Koningin Astridlaan wordt echter niet vernieuwd. Reden: juridische problemen. Vanaf maandagochtend tot -vermoedelijk- vrijdagavond zal de weg in beide richtingen afgesloten zijn en moet het verkeer een omleiding volgen.
Gemaakt door: Yoni Proost
zo 7 apr -   19:06  
Belangrijke wegenwerken op E34 tussen Linkeroever en Melsele + info + Foto's
Belangrijke wegenwerken op E34 tussen Linkeroever en Melsele + info + Foto's Zwijndrecht / Antwerpen-Linkeroever - Vanaf dit weekend zijn belangrijke wegenwerken gestart op de E34 Antwerpen - Knokke tussen het knooppunt Sint-Anna Linkeroever en Melsele. Er zal in 3 fases gewerkt worden. De werken zijn afgelopen zaterdag (6 April) gestart. Eerder werden reeds voorbereidende werken gehouden om doorsteken in de middenberm te maken. Dat was nodig omdat het verkeer tijdens de werken over één weghelft zal rijden, telkens over één rijstrook. In de werken is de snelheid beperkt tot 70 en plaatselijk tot 50km/u. De Wegpolitie zal geregeld de snelheid controleren!
Gemaakt door: Louis van Looy
zo 7 apr -   12:35  
Poging diefstal in Grand Café deSingel - Twee verdachten door de politie van tram 6 geplukt
Poging diefstal in Grand Café deSingel - Twee verdachten door de politie van tram 6 geplukt Antwerpen - Zaterdag, om 18 uur, betrapte een medewerker van Grand Café deSingel, Jan Van Rijswijcklaan 155, drie onbekende mannen in de voorraadkelder. Samen met enkele collega's konden ze de drie opsluiten in de drankenkelder. Terwijl de getuige de politie belde zag hij vanuit het raam dat de drie verdachten toch waren ontsnapt - later bleek via een branddeur. Hij zag ze weglopen richting Desguinlei.
Gemaakt door: Louis van Looy
zo 7 apr -   12:31  
Autoinbreker met hulp van getuige en passanten gevat
Autoinbreker met hulp van getuige en passanten gevat Antwerpen - Zaterdagavond, rond 19.45 uur, zag een getuige in de Bisschopstraat een man die nogal opvallend veel belangstelling had voor een geparkeerde camionette. De getuige hoorde hoe de verdachte een ruit van de wagen stuksloeg en hij zag ook hoe die een gps mét bedrading uit de wagen wegnam. De getuige zette, samen met enkele andere passanten, de achtervolging in op de dader. Ze konden die te pakken krijgen in de Wetstraat.
Gemaakt door: Louis van Looy
zo 7 apr -   12:27  
Diefstal met geweld - drie verdachten opgepakt
Diefstal met geweld - drie verdachten opgepakt Antwerpen - Zaterdagavond werd een man (36) op de Meir aangesproken door twee onbekende mannen. Die vroegen hem in het Duits waar er ergens een café was. Eén van de twee schudde het slachtoffer op zeker moment stevig dooreen. Toen de twee wegwandelden stelde het slachtoffer vast dat zijn gsm uit zijn zakken was gestolen. Hij liep naar de verdachten maar die ontkenden stellig dat ze de gsm hadden gestolen.
Gemaakt door: Louis van Looy
za 6 apr -   18:15  
Rode Kruis-Borgerhout op bezoek bij de Antwerpse brandweer + Foto's
Rode Kruis-Borgerhout op bezoek bij de Antwerpse brandweer + Foto's Borgerhout - Antwerpen - Vandaag zaterdag 6 april, bezochten vrijwilligers van de plaatselijke Rode Kruis afdeling van Borgerhout de Post Noord van de Antwerpse brandweer. In het kader van een kazernebezoek welke via de website van de stad Antwerpen kan afgesproken worden, verzamelden iets nà de middag Voorzitter Frank Vrints en een twintigtal vrijwilligers van het zeer dynamische Rode Kruis van Borgerhout aan de post Noord aan de Noorderlaan op de Luchtbal. Wij werden zeer hartelijk ontvangen door Adjudant Walter Demul, welke ons daarna een uitgebreide rondleiding gaf door het grote brandweercomplex. Uitvoerig werd de werking van de brandweer toegelicht en op zeer deskundige wijze werden tal van brandweermaterialen voorgesteld en gedemonstreerd. Een rondleiding doorheen het zeer grote wagenpark was op zichzelf al een fikse wandeling. Het bezoek werd afgerond met een kijkje in de seinkamer.
Gemaakt door: Louis van Looy
za 6 apr -   12:22  
Twee jongemannen slachtoffer van gewelddadige diefstal op den Dam
Twee jongemannen slachtoffer van gewelddadige diefstal op den Dam Antwerpen Dam - Gisterenavond, rond middernacht, stonden twee mannen (16 en 21 jaar) te roken buiten aan discotheek D-Club, Damplein 27. Er kwamen drie onbekende mannen naar hen toe die hen een sigaret vroegen. Toen de twee slachtoffers dat weigerden kregen ze enkele stampen. Eén van de drie verdachten bedreigde hen met een handvuurwapen terwijl de andere twee hun zakken doorzochten. De verdachten konden wat geld, twee gsm's en een portefeuille buitmaken. De drie gingen ervandoor in onbekende richting. Beide slachtoffers werden niet gewond.
Gemaakt door: Louis van Looy
za 6 apr -   12:19  
Diefstal met geweld - Iphone teruggevonden in woning in de Pothoekstraat
Diefstal met geweld - Iphone teruggevonden in woning in de Pothoekstraat Antwerpen - Vrijdagmorgen, om 4 uur, stond een man (19) een sigaret te roken in de Schippersstraat toen hij door twee andere mannen werd aangesproken. Die vroegen om een sigaret. Eén van de twee verdachten nam het slachtoffer op zeker moment stevig bij de schouders en hij probeerde hem uit evenwicht te brengen. Het slachtoffer kon zich losmaken waarna de twee vertrokken. Kort nadien stelde het slachtoffer vast dat zijn Iphone uit zijn achterzak was verdwenen. Die Iphone kon later op de dag, met gebruik van een speciale applicatie, worden gelokaliseerd in een woning in de Pothoekstraat.
Gemaakt door: Louis van Looy
za 6 apr -   12:14  
Kaars veroorzaakt brand in woonkamer
Kaars veroorzaakt brand in woonkamer Deurne - Vannacht, om 3.30 uur, werden brandweer en politie gezonden naar een woning in de Van Leriusstraat 38 voor een brand. De drie aanwezige bewoners - vader, moeder en zoon - konden via een raam op de eerste verdieping worden geëvacueerd. Ze waren alledrie lichtgewond (rookintoxicatie). De brand was ontstaan op een tafel in de woonkamer op het gelijkvloers waar een kaars was blijven branden. De tafel had vuur gevat, de stoelen naast de tafel waren ook gaan branden maar het vuur was uiteindelijk gedoofd bij gebrek aan zuurstof. Het gelijkvloers liep zware brand- en rookschade op, de hogergelegen verdiepingen dienden te worden verlucht. De bewoners vonden tijdelijk onderdak bij een familielid.
Gemaakt door: Louis van Looy
za 6 apr -   12:10  
Antwerpse politie vat vier inbrekers in Merksem
Antwerpse politie vat vier inbrekers in Merksem Merksem - Vrijdagavond, rond 21 uur, belde een buurtbewoner naar de politie met de melding dat er werd ingebroken in een woning in de Laaglandlaan. Er gingen onmiddellijk enkele interventieploegen ter plaatse. Uit alles bleek dat er mogelijk nog verdachten in de woning zaten. Er werd gezocht zowel in als om de woning. In een vlakbijgelegen gracht werden twee verdachten aangetroffen die ter plaatse werden gearresteerd.
Gemaakt door: Louis van Looy
za 6 apr -   12:07  
Kassierster van Blokker in Deurne overvallen
Kassierster van Blokker in Deurne overvallen Deurne - Gisterenmiddag, rond 17 uur, had een kassierster van de winkel Blokker, Ruggeveldlaan 601 net een klant geholpen toen plots twee onbekende mannen tot bij de kassa kwamen. Eén van die twee had een pistool in de hand en hij eiste het geld uit de kassa. De kassierster reageerde blijkbaar niet snel genoeg waarop de verdachte twee keer een schot loste met het pistool, naar het plafond en naar de grond. Nadat ze uiteindelijk wat geld hadden kunnen buitmaken liepen de verdachten naar buiten waar ze in een auto sprongen en wegreden.
Gemaakt door: Louis van Looy
za 6 apr -   12:02  
Diefstal onder bedreiging met handvuurwapen - Drie jonge verdachten door de politie opgepakt
Diefstal onder bedreiging met handvuurwapen - Drie jonge verdachten door de politie opgepakt Antwerpen - Vannacht, om 1.50 uur, kwam een man (20) aan zijn woning in de Aalmoezenierstraat. Hij werd aangesproken door drie jongens waarvan er één een handvuurwapen bovenhaalde. De man zijn zakken werden doorzocht en zijn Iphone werd gestolen. Hij moest ook het geld dat hij bij zich had afgeven. De drie jonge verdachten gingen lopen. De politie werd verwittigd en een goed signalement werd doorgegeven. De drie jonge kerels konden worden opgepakt aan de Eiermarkt. Eén van die drie had een alarmpistool op zak. Het gestolen geld en de Iphone werden teruggevonden. De drie jonge verdachten (12, 15 en 16 jaar oud) werden ter plaatse gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor. Ze worden vanmorgen alle drie voorgeleid op de Jeugdrechtbank.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 5 apr -   20:37  
Opsporingsbericht - Vermissing Rudiger Verbeeck uit Willebroek
Opsporingsbericht - Vermissing Rudiger Verbeeck uit Willebroek Willebroek - Politie en gerecht vragen om uit te kijken naar de 59-jarige Rudiger VERBEECK uit WILLEBROEK die sinds gisteren, donderdag 4 april 2013 wordt vermist. Rudiger verliet donderdag zijn woning gelegen in de Baeckelmansstraat in WILLEBROEK. Hij vertrok er om 06u50 met zijn wagen, een petrol blauwe CHRYSLER Voyager met nummerplaat ARH-965. Mijnheer VERBEECK is 1m95 lang en mager gebouwd. Hij heeft voorhoofdskaalheid en draagt een bril. Hij heeft een kleine wijnvlek onder het linkeroog.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 5 apr -   14:28  
Vrouw gekneld in voertuig na ongeval in Loenhout
Vrouw gekneld in voertuig na ongeval in Loenhout Loenhout - Vandaag omstreeks 10.00 u. heeft een 45-jarige vrouw de bocht gemist op de Brechtseweg in Loenhout. Zij reed van Loenhout naar Brecht en ter hoogte van Aveve heeft zij de bocht gemist. Ze heeft hierdoor een boom geraakt en is vervolgens aan de overzijde in de beek terecht gekomen. De vrouw zat gekneld in haar voertuig. De brandweer van Wuustwezel heeft de vrouw kunnen bevrijden. De bestuurdster werd zwaar gekwetst (maar niet levensbedreigend) naar het ziekenhuis overgebracht.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 5 apr -   13:59  
Twee fietsers gewond bij aanrijding
Twee fietsers gewond bij aanrijding Antwerpen - Gisterenmorgen reed een fietser (40) op het fietspad in de Boudewijnstraat. Vanuit de Stefaniestraat kwam een vrouw met de fiets aangereden. Het kwam tot een aanrijding tussen beide fietsers die daarbij beiden werden gewond.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 5 apr -   13:55  
Vrouw gewond bij handtasdiefstal
Vrouw gewond bij handtasdiefstal Antwerpen - Gisteren, om 9.45 uur, wandelde een vrouw (33) in de Kapucinessenstraat toen ze plots een stevige duw kreeg tegen het hoofd en de schouder. Ze voelde hoe aan de riem van haar handtas werd getrokken. Ze draaide zich om en ze zag dat een onbekende man haar handtas probeerde te stelen.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 5 apr -   13:52  
Gsm-dief door de politie opgepakt
Gsm-dief door de politie opgepakt Antwerpen - Vanmorgen, rond 6 uur, was een jonge vrouw (19) op uitstap met vrienden in Café d’Anvers in de Verversrui. Op zeker moment viel een onbekende man haar lastig en hij greep haar even vast. Het slachtoffer voelde hoe de man haar gsm uit haar zakken stal. Ze eiste de gsm terug maar de verdachte wilde zich uit de voeten maken. Daarbij viel hij tegen de grond waardoor vrienden van het slachtoffer de gsm konden recupereren uit de zakken van de verdachte. Die verdachte kon alsnog aan de haal gaan maar hij werd even later door de politie opgepakt. Hij was gewond en hij werd verzorgd in het ziekenhuis. Hij was bovendien dronken en hij mag dan ook eerst zijn roes uitslapen. Hij zal later worden verhoord.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 5 apr -   13:49  
Diefstal uit voertuig op het Kiel
Diefstal uit voertuig op het Kiel Antwerpen Kiel - Gisterenmiddag bracht de bestuurder (47) het zoontje van een vriend thuis in de Eric Sasselaan. Omdat dat meer even zou duren deed hij zijn wagen niet op slot. Vanuit de woning zag de eigenaar even later dat een onbekende man iets wegnam uit zijn wagen. Hij ging samen zijn kameraad achter de verdachte aan.
Gemaakt door: Louis van Looy
vr 5 apr -   13:45  
Man gewond bij gewelddadige diefstal in Borgerhout
Man gewond bij gewelddadige diefstal in Borgerhout Borgerhout - Vannacht, om 3.15 uur, belde een man (38) naar de politie nadat hij was bestolen op de Turnhoutsebaan. Hij was daar benaderd door twee onbekende mannen. Die hadden eerst geëist dat hij geld zou afhalen om dat aan hen te geven.
Gemaakt door: Louis van Looy
do 4 apr -   11:57  
Dieven en inbrekers weer vlijtig aan het werk in het Antwerpse
Dieven en inbrekers weer vlijtig aan het werk in het Antwerpse Antwerpen en districten - Eén van de verantwoordelijken van scoutsgroep De Reiger stelde gisterenmiddag vast dat er was ingebroken in het lokaal aan de Putsebaan 171 in Berendrecht. Van een houten deur werd een paneel stukgetrapt om via die weg binnen te geraken. Uit het lokaal werden een cd-speler en een mengpaneel gestolen. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor. Een vrouw (47) huurt bij de firma Shurgard, Plantin en Moretuslei 153 in Borgerhout, een opslagruimte op de eerste verdieping. Tijdens het afgelopen weekend wilde ze nog wat zaken in die opslagruimte onderbrengen. Ze stelde evenwel vast dat er in de stockageruimte was ingebroken. Alle aanwezige dozen en opbergboxen waren doorzocht. Zilverwerk en andere huisraad waren gestolen.Er zal worden nagegaan of er camerabeelden zijn gemaakt die nuttig zijn voor het opsporingsonderzoek.
Gemaakt door: Louis van Looy
do 4 apr -   11:51  
Regio Grens - Schoorsteenbrand mondt uit in uitslaande brand met gewonde + Foto's.
Regio Grens - Schoorsteenbrand mondt uit in uitslaande brand met gewonde + Foto's. Nederlands Putte - Woensdagmiddag is een schoorsteenbrand net over de Belgische grens in het Nederlands Brabantse Putte, flink uit de hand gelopen. De eerste melding betrof een schoorsteenbrand waarop de brandweer met twee tankwagens en een hoogwerker uitrukte. Doordat er niet voldoende personeel op tijd beschikbaar was werd de brandweer uit Woensdrecht opgeroepen, maar ook hier was een personeelsprobleem. Hierop is de brandweer van Bergen op Zoom assistentie komen verlenen en is de brand opgeschaald. Intussen is de brandweer van Putte met vijf man begonnen te blussen en is de brand die inmiddels door het gehele dak zat opgeschaald naar een grote brand.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 3 apr -   14:26  
Inbrekers aan het werk in Deurne en Wilrijk
Inbrekers aan het werk in Deurne en Wilrijk Deurne en Wilrijk - De verantwoordelijke van Century 21 stelde gisterenochtend vast dat er was ingebroken in het kantoor aan de Ter Rivierenlaan 1 in Deurne. Het cilinderslot van de toegangsdeur was afgebroken en gestolen. In het kantoor werden alle kasten en laden doorzocht. Enkele computers waren losgekoppeld. Op het eerste zicht bleek dat er een fototoestel, een gsm, een tablet-pc en een meettoestel waren gestolen. Een werkneemster van café Ten Eekhove, Ten Eekhovelei 2 in Deurne, stelde gisterenmorgen vast dat er daar was ingebroken. Via een raampje van de toiletten is de inbreker binnengeraakt. In het café werd het geld uit een bingokasten uit de kassa gestolen. De dader nam ook een aantal flessen sterke drank mee. Van de dader ontbreekt elk spoor.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 3 apr -   14:22  
Twee winkeldieven betrapt in de Carrefour Express, Lange Lozanastraat
Twee winkeldieven betrapt in de Carrefour Express, Lange Lozanastraat Antwerpen - Gisterenmiddag zag een bewakingsagent hoe in de Carrefour Express, Lange Lozanastraat 170, een man en een vrouw enkele flessen sterke drank, koffie en andere voedingswaren in een plastic zak staken. Ze probeerden dan naar buiten te gaan via de ingang, zonder te betalen. De bewakingsagent sprak het koppel aan. De mannelijke verdachte greep de getuige vast om zo de vrouw de kans te geven naar buiten te lopen. Een andere winkelbediende kon de zak met de gestolen spullen van de vrouw afnemen. Tijdens de schermutseling werd de bewakingsagent niet gewond. Zijn jas raakte wel beschadigd.
Gemaakt door: Louis van Looy
wo 3 apr -   14:10  
Sirenes loeien op donderdag 4 april 2013
Sirenes loeien op donderdag 4 april 2013 Antwerpen - Op donderdag 4 april 2013 worden in Antwerpen en omgeving tussen 11.45 en 13.15 uur de elektronische alarmsirenes, opgesteld in risicozones rond nucleaire en Seveso-bedrijven, getest. De elektronische sirenes die door Binnenlandse Zaken worden opgesteld in welbepaalde risicozones rond nucleaire centra en Seveso-bedrijven worden dagelijks op hun gebruiksklaarheid getest. Dat gebeurt door middel van stille testen. Ze zijn niet hoorbaar voor de bevolking.
Gemaakt door: Yoni Proost
di 2 apr -   16:52  
Zware brand verwoest bedrijf in Antwerpse haven + Foto's + Video + Fotolink
Zware brand verwoest bedrijf in Antwerpse haven + Foto's + Video + Fotolink Antwerpen - Dinsdag rond het middaguur ontstond om voorlopig niet gekende reden brand in de werkplaats van een bedrijf op de hoek van de Schenkeldijk en de Oosterweelsteenweg. De brand nam enorm snel uitbreiding, omwille van de aanwezigheid van vele brandbare producten. Bij het aanrijden van de eerste brandweerwagens zagen zij reeds een grote rookpluim boven de haven wat niet veel goeds betekende.
Gemaakt door: Louis van Looy
di 2 apr -   14:33  
Vreemde types met een zigeuneruiterlijk gesignaleerd bij inbraken in Kalmthout
Vreemde types met een zigeuneruiterlijk gesignaleerd bij inbraken in Kalmthout Kalmthout - Tijdens het paasweekeinde werden twee inbraken vastgesteld te Kalmthout. In de Max Temmermanlaan gebeurde op vrijdag 29 maart 2013 in de voormiddag een diefstal in een woning waarbij een vrouw met een "vreemd uiterlijk" werd betrapt maar kon ontkomen. In de Cassenboomlaan gebeurde op maandag 01 april 2013 omstreeks 16u00 een diefstal in een woning waarbij in de buurt "vreemde types met een zigeuneruiterlijk" werden opgemerkt. De dader(s) konden ontkomen. Mocht u iets abnormaals in uw buurt opmerken, kan u best altijd onmiddellijk de politie informeren: 03 620 29 29.
Gemaakt door: Louis van Looy
di 2 apr -   12:34  
Vrouw (89) slachtoffer van handtasdiefstal
Vrouw (89) slachtoffer van handtasdiefstal Antwerpen - Gisteren, rond 11.30 uur, wandelde een bejaarde vrouw in de stadspark aan de Quinten Matsijslei. Vanachter de rug van het slachtoffer kwamen twee mannen op een bromfiets langsgereden. Eén van die twee trok in het voorbijrijden de handtas van de schouder van de vrouw waardoor die omver werd gesleurd. Het slachttoffer viel tegen de grond maar werd gelukkig slechts lichtgewond.
Gemaakt door: Louis van Looy
di 2 apr -   12:30  
Man overvallen op het Sint-Jansplein
Man overvallen op het Sint-Jansplein Antwerpen - Maandagmorgen, rond 2.40 uur, liep een man (58) over het Sint-Jansplein. Hij werd benaderd door een viertal onbekende mannen. Die begonnen hem, zonder enige aanleiding, te slaan. Het slachtoffer viel tegen de grond. Hij werd bestolen van zijn portefeuille en gsm.
Gemaakt door: Louis van Looy
di 2 apr -   12:25  
Vandalen beschadigen achttal wagens
Vandalen beschadigen achttal wagens Wilrijk - Vanmorgen, om 4.20 uur belde een getuige de politie nadat hij had gezien hoe in de Pastoor De Conincklaan een viertal jongeren geparkeerde wagens hadden beschadigd met een houten stok of een honkbalknuppel.
Gemaakt door: Louis van Looy
di 2 apr -   12:23  
Defecte ijskast oorzaak van brand
Defecte ijskast oorzaak van brand Antwerpen - Gisteren, rond 11 uur, werden de hulpdiensten gezonden naar de Carnotstraat 17 voor een brand in een appartement. Op het ogenblik van de feiten was niemand in de woning aanwezig. De brandweer had het vuur snel onder controle maar het appartement raakte wel zwaar beschadigd. Ook in de rest van het pand was er wat rookhinder maar niemand raakte gewond.
Gemaakt door: Yoni Proost
ma 1 apr -   12:01  
Bestuurder zwaar gewond na crash in gracht naast E17 + Foto's
Bestuurder zwaar gewond na crash in gracht naast E17 + Foto's Burcht - Op de E17 richting Gent gebeurde maandagochtend omstreeks 8u15 een ernstig ongeval. Zo'n 400 meter voor de afrit Kruibeke kwam een bestuurder met zijn voertuig in de gracht terecht. Vermoedelijk viel de man al rijdend in slaap. Het voertuig reed kaarsrecht en geleidelijk de berm in en miste op enkele centimeters na 2 grote verlichtingspalen. Het voertuig kwam ruim 100 meter verder op zijn zij tot stilstand in de gracht tussen de struiken. Een getuige van het ongeval stopte en verwittigde de hulpdiensten.
Gemaakt door: Yoni Proost
ma 1 apr -   11:39  
Rook en brandgeur van Duitse paasvuren waarneembaar tot in Antwerpen
Rook en brandgeur van Duitse paasvuren waarneembaar tot in Antwerpen Antwerpen - Traditioneel worden in grote delen van Duitsland, maar ook in het Oostenlijke deel van Nederland paasvuren ontstoken. De paasvuren zijn een eeuwenoud ritueel dat met meerdere gebeurtenissen in verband wordt gebracht. Oorspronkelijk waren de paasvuren, die al in 1559 beschreven staan, een eerbetoon aan de godin Ostara. Op haar gewijde offerplaatsen werden grote vuren ontstoken. Hele gemeenschappen dansten rondom de vuren, al dan niet met het vee omdat de rook van het vuur voor vruchtbaarheid en geluk zou zorgen.

Advertenties


Uw vragen, uw nieuwe ideeën.. wij zorgen voor de uitwerking, de kwaliteit en de service.

Banner

aanwerving van de politie

brandweer Andwerpen

han

Welkom bij 112 Antwerpen

Op de website van 112 Antwerpen krijgt u het actuele nieuws m.b.t. ongevallen in en rond het verkeer, verschillende branden, diefstal etc. Bij elk incident zijn de hulpverleningsdiensten rond Antwerpen onmisbaar.


Zoeken op de website

Zoekt u bepaalde nieuwsberichten? Vul uw zoekcriteria hieronder in.
Laatste 10 nieuwsberichten:

31 mei - 17:59
Appartement onbewoonbaar na brand in de Grétrystraat in Antwerpen
30 mei - 14:44
Dakbrand aan woning in de Albert Bevernagelei in Deurne
30 mei - 13:25
Drie winkeldievegges betrapt bij schoenendiefstal in de Makro in Deurne
30 mei - 12:04
Gsm-dief betrapt in dancing Noxx in Antwerpen
29 mei - 20:49
Studenten staan in voor de zorg van bewoners in woonzorgcentrum Sint Maria, Hof De Beuken en Melgeshof van Zorgbedrijf Antwerpen
29 mei - 20:34
Parkeertoezichters gaan in Antwerpen nu ook foutparkeren aanpakken
28 mei - 19:22
Zware uitslaande brand vernielt pas gerenoveerde hoeve te Ranst + Foto's
27 mei - 20:35
Vrouw vermoord in Antwerpen - inzet van BBT en CGSU + foto's
27 mei - 10:34
Zware appartementsbrand te Borsbeek + foto's
27 mei - 10:24
E34 tussen Antwerpen en Assenede doet zijn naam van dodenweg weer alle eer aan + Foto's