U bent nu hier: Nieuws

ma 25 jul   -  Politie Rupel maakt balans Tomorrowland op  -   13:50  


Politie Rupel maakt balans Tomorrowland op

Tomorrowland heeft een vlekkeloos twaalfde sprookje geschreven. Ook de Lokale PolitieZone Rupel kijkt tevreden terug dankzij de strenge maar goed georganiseerde controles. “Onze bedoeling was om veiligheid met vlotheid te combineren. In tegenstelling tot de verwachtingen waren er zelfs minder files dan vorig jaar”, zegt korpschef Gwen Merckx. Veiligheid prioriteit. In heel het land heerst een verhoogd dreigingsniveau en ook Tomorrowland is hier niet aan ontsnapt. Om een maximale veiligheid te kunnen garanderen voor zowel bezoekers als omwonenden heeft de Lokale PolitieZone Rupel samengewerkt met politiemensen en -diensten verspreid over het hele land. De toegangscontrole werd verscherpt, rugzakken en tassen werden grondig gecontroleerd en er werd gebruik gemaakt van metaaldetectiepoorten.

Verkeer

Het verkeer van en naar het festival liep vlot dankzij de inzet van verkeersploegen, parkeerwachters, digitale infoborden en de professionele scanning van de sociale media. Foutparkeerders werden beboet of getakeld indien zij erg hinderlijk geparkeerd stonden. Bij de uitstroom van het festival op zondag was er op de A12 tussen Puurs en Boom een alcohol- en verkeersactie door de Federale Wegpolitie. 5 bestuurders hadden te diep in het glas gekeken. Er werden 16 processen-verbaal opgesteld voor andere verkeersinbreuken.

Drugs end all dreamss

Al jaren is er op Tomorrowland een zero-tolerance op het gebied van drugs. Er werden 180 festivalgangers de toegang tot het festival ontzegd. De politie heeft ook 251 personen betrapt op het bezit van gebruikershoeveelheden drugs (vnl. marihuana, XTC, cocaïne en amfetamines) en er werden 35 dealers opgepakt. Zij worden voorgeleid bij het Antwerpse parket.

Taxi's

De collega's van de Lokale Politie Antwerpen hebben de juiste vergunningen van honderden taxi's grondig gecontroleerd. Verschillende taxichauffeurs kregen een boete en 18 illegale taxi's werden in beslag genomen wegens zwaardere inbreuken.

Diefstal

Voor diefstal op de camping en gauwdiefstal werden tot nu toe 195 aangiftes genoteerd. We merken op dat het nieuwste model van de iPhone erg gegeerd is bij pickpockets en voornamelijk gestolen werd in de dichte massa vooraan de mainstage.

Overlast?

Omdat de organisatie overlast bij de buurtbewoners tot een minimum wil beperken, heeft zij hiervoor extra medewerkers ingezet. Met klachten of specifieke vragen of suggesties voor de volgende editie kan je nog tot 31 juli terecht op het gratis nummer 0800 19 009 of per mail via  buurt@tomorrowland.be.

Bron: PZ Rupel

 Afbeeldingen:

Politie Rupel maakt balans Tomorrowland opAdvertenties


Banner

Banner

Banner

brandweer Andwerpen

Welkom bij 112 Antwerpen

Op de website van 112 Antwerpen krijgt u het actuele nieuws m.b.t. ongevallen in en rond het verkeer, verschillende branden, diefstal etc. Bij elk incident zijn de hulpverleningsdiensten rond Antwerpen onmisbaar.


Zoeken op de website

Zoekt u bepaalde nieuwsberichten? Vul uw zoekcriteria hieronder in.
Laatste 10 nieuwsberichten:

30 aug - 12:31
Grootschalige anti-terreuroefening Antwerpen centrum + foto's.
27 aug - 22:09
Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's
23 aug - 23:03
Vuurtje-stook veroorzaakt uitslaande magazijnbrand in centrum van Melsele + Foto's
23 aug - 16:15
Brand in garagebox.
23 aug - 06:51
Brandweer haalt 2 hondjes uit met rook gevulde woning in Bijlstraat + Foto's
22 aug - 18:26
Cafébaas gewelddadig bestolen in eigen zaak.
22 aug - 18:24
Motorrijder gewond na aanrijding.
22 aug - 12:05
Politie Antwerpen start verkeersveiligheidscampagne 2016: samen respecteren we de verkeersregels
21 aug - 11:57
WODCA-controle in het Antwerpse: 2,3 % bestuurders teveel gedronken
20 aug - 19:00
Uitslaande bedrijfsbrand legt schrijnwerkerij volledig in de as + foto's