U bent nu hier: Nieuws

ma 25 jul   -  Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s  -   16:11  


Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s

Rond de middag werd de brandweerpost van Roeselare opgeroepen voor instortingsgevaar van een gebouw langs de Beversesteenweg in Roeselare. Bij aankomst werd vastgesteld dat een aanhangwagen om nog onduidelijke reden los kwam van een vrachtwagen en zich door een garage boorde. Door de klap is de garagepoort van de loods zo goed als verloren, een stuk van de voorgevel raakte zwaar beschadigd. Na een groot uurtje konden de brandweermannen terug naar de kazerne.

 

Eenvrachtwagen van een bouwbedrijf, die op weg was van Ardooie richting Roeselare transporteerde achterop een mobiele stroomgenerator. Wanneer de bestuurder de bocht nam ging het mis en schoot de aanhanger los. Deze schoof over de baan en kwam tot stilstand in een loods van een ander bouwbedrijf. Door de klap kwam de grote garagepoort volledig krom te staan, een stuk van voorgevel en binnengevel raakte zwaar beschadigd. In de loods waren enkele werknemers aan werk, deze raakten gelukkig niet gewond. Zij verwittigende de brandweer aangezien door de klap ook de elektriciteitskast van de loods geraakt was en aangezien de werknemers zichtbaar scheuren zagen in de voorgevel nam men het zekere voor eht onzekere.

 

Bij aankomst van de Roeselaarse brandweer werd eerst gekeken hoe stabiel de buiten en binnenmuren waren. Gelukkig viel dat al bij al nog goed mee. De eigenaar van de loods beschikt over een zware kraanwagen, met behulp van deze kraanwagen werd de aanhanger voorzichtig uit de loods getrokken. Even vreesde men dat een metalen dwarsligger boven de opening van de garageport het ging begeven maar na een grondige controle bleek dat gelukkig niet het geval te zijn.

 

Snel werd duidelijk dat de binnen en buitengevel gestut moest worden, daarop werd versterking gevraagd van de technische container van de Roeselaarse brandweer. Deze beschikt over speciaal materiaal, onder andere voor het stutten van gebouwen. Met behulp van schoren en baddings werden de gevels gestut en was de situatie zo goed als onder controle. De garagepoort bleef wel instabiel, maar deze werd niet verwijderd aangezien de loods niet meer afgedekt zou zijn. Over de oorzaak van het ongeval is nog geen duidelijkheid. Op het eerste zicht bleek de koppeling en de veiligheid van zowel de vrachtwagen als aanhanger in orde te zijn. Het is al de tweede keer in 5 jaar tijd dat een aanhanger botst tegen deze gevel. Gelukkig stond de kraanwagen, die nog geen 5 weken oud is niet in de loods, anders had ook deze grote schade opgelopen. Door de klap raakte de elektriciteitscabines van de loods beschadigd, de brandweer sloot deze voor alle veiligheid af. Niemand raakte gewond bij het ongeval, de verdere afhandeling zal gebeuren via de verzekeraars.

 

Verslag Pierre-Henri Demeyere / 112Antwerpen
Foto's © Pierre-Henri Demeyere

 

 

 Afbeeldingen:

Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s
Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s
Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s Losgeslagen aanhangwagen belandt tegen gevel in Roeselare + foto’s

Advertenties


Banner

Banner

Banner

brandweer Andwerpen

Welkom bij 112 Antwerpen

Op de website van 112 Antwerpen krijgt u het actuele nieuws m.b.t. ongevallen in en rond het verkeer, verschillende branden, diefstal etc. Bij elk incident zijn de hulpverleningsdiensten rond Antwerpen onmisbaar.


Zoeken op de website

Zoekt u bepaalde nieuwsberichten? Vul uw zoekcriteria hieronder in.
Laatste 10 nieuwsberichten:

30 aug - 12:31
Grootschalige anti-terreuroefening Antwerpen centrum + foto's.
27 aug - 22:09
Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's
23 aug - 23:03
Vuurtje-stook veroorzaakt uitslaande magazijnbrand in centrum van Melsele + Foto's
23 aug - 16:15
Brand in garagebox.
23 aug - 06:51
Brandweer haalt 2 hondjes uit met rook gevulde woning in Bijlstraat + Foto's
22 aug - 18:26
Cafébaas gewelddadig bestolen in eigen zaak.
22 aug - 18:24
Motorrijder gewond na aanrijding.
22 aug - 12:05
Politie Antwerpen start verkeersveiligheidscampagne 2016: samen respecteren we de verkeersregels
21 aug - 11:57
WODCA-controle in het Antwerpse: 2,3 % bestuurders teveel gedronken
20 aug - 19:00
Uitslaande bedrijfsbrand legt schrijnwerkerij volledig in de as + foto's