U bent nu hier: Nieuws

wo 27 jul   -  Brandweer Zone Antwerpen draagt ziekenwagendienst over aan andere hulporganisatie(s).  -   10:11  


Brandweer Zone Antwerpen draagt ziekenwagendienst over aan andere hulporganisatie(s).

Brandweer Zone Antwerpen heeft beslist de activiteiten van de ziekenwagendienst vanaf uiterlijk 1 januari 2017 in samenspraak met de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid over te dragen aan andere hulporganisaties. Daardoor kunnen alle Antwerpenaren blijven rekenen op snelle en kwalitatieve hulpverlening. De Brandweer Zone Antwerpen wenst de activiteiten van de eigen ziekenwagendienst op de posten Zuid, Centrum en Linkeroever af te bouwen om zich meer te richten op haar kerntaken. In het verleden heeft de brandweer de uitbating van drie ziekenwagens binnen de stedelijke hulpverlening op zich genomen. Ondertussen zijn er echter veel andere professionele partijen actief in de ziekenwagenzorg en kan de brandweer deze activiteit overdragen aan een partner die meer gespecialiseerd is in deze activiteit.

Na voorafgaande gesprekken met kandidaat-overnemers en de federaal gezondheidsinspecteur is de zone er van overtuigd dat de ziekenwagendienst van de Brandweer Zone Antwerpen overgenomen kan worden door andere ervaren en deskundige diensten. Zo blijft de dienstverlening voor Dringende Geneeskundige Hulp aan de burgers in de stad Antwerpen en omgeving snel en kwalitatief hoogstaand binnen de strikte federale voorschriften. Om de overgang naar de nieuwe organisatie van de ziekenwagendienst vanaf begin 2017 vlot te laten verlopen, zal de Brandweer Zone Antwerpen helpen met de overdracht en de vlotte opstart van de nieuwe dienst.

 

Personeelsleden van de Brandweer Zone Antwerpen die momenteel de ziekenwagen uitbaten, zijn allen brandweerlieden die ambulancier als specialisatie uitvoeren. Deze brandweerlieden voeren deze taak voor ongeveer een derde van hun totale werktijd uit. Het andere deel van de werktijd voeren zij reguliere brandweertaken uit. Deze personeelsleden zullen nu voor 100% worden ingezet binnen de reguliere brandweertaken.

 

BWA

 Afbeeldingen:

Brandweer Zone Antwerpen draagt ziekenwagendienst over aan andere hulporganisatie(s).Advertenties


Banner

Banner

Banner

brandweer Andwerpen

Welkom bij 112 Antwerpen

Op de website van 112 Antwerpen krijgt u het actuele nieuws m.b.t. ongevallen in en rond het verkeer, verschillende branden, diefstal etc. Bij elk incident zijn de hulpverleningsdiensten rond Antwerpen onmisbaar.


Zoeken op de website

Zoekt u bepaalde nieuwsberichten? Vul uw zoekcriteria hieronder in.
Laatste 10 nieuwsberichten:

30 aug - 12:31
Grootschalige anti-terreuroefening Antwerpen centrum + foto's.
27 aug - 22:09
Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's
23 aug - 23:03
Vuurtje-stook veroorzaakt uitslaande magazijnbrand in centrum van Melsele + Foto's
23 aug - 16:15
Brand in garagebox.
23 aug - 06:51
Brandweer haalt 2 hondjes uit met rook gevulde woning in Bijlstraat + Foto's
22 aug - 18:26
Cafébaas gewelddadig bestolen in eigen zaak.
22 aug - 18:24
Motorrijder gewond na aanrijding.
22 aug - 12:05
Politie Antwerpen start verkeersveiligheidscampagne 2016: samen respecteren we de verkeersregels
21 aug - 11:57
WODCA-controle in het Antwerpse: 2,3 % bestuurders teveel gedronken
20 aug - 19:00
Uitslaande bedrijfsbrand legt schrijnwerkerij volledig in de as + foto's