U bent nu hier: Nieuws

do 11 aug   -  Jonge bromfietsster zwaar gewond bij ongeval op Krijgsbaan in Zwijndrecht + Foto's  -   19:10  


Jonge bromfietsster zwaar gewond bij ongeval op Krijgsbaan in Zwijndrecht + Foto's

Een jonge bromfietsster is donderdagnamiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Krijgsbaan in Zwijndrecht. De bestuurder van een lichte bestelwagen met Nederlands kenteken verloor in de scherpe bocht komende van de rotonde de controle over zijn stuur. Het voertuig slipte, tolde rond en kwam op het fietspad in de andere rijrichting terecht. De jonge bromfietsster die daar net reed kon een aanrijding niet meer vermijden en knalde in de flank van de bestelwagen. Ze kwam daarbij zwaar ten val.

Een dokter en verpleegkundige die kort na het gebeuren van het ongeval passeerden ontfermden zich over het slachtoffer in afwachting van de komst van een ziekenwagen en MUG. Het slachtoffer werd zwaar gewond naar een Antwerps ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de bestelwagen bleef ongedeerd maar was erg aangedaan door het ongeval. Het verkeer op de drukke Krijgsbaan ondervond tijdelijk hinder. Net geen 3 jaar geleden kwam op exact dezelfde plaats een gepensioneerde wijkagent uit Antwerpen bij een soortgelijk ongeval om het leven toen een personenwagen in dezelfde bocht slipte en 3 toevallige voetgangsers van de weg maaide. Het dodelijke slachtoffer werd daarbij weggeslingerd en kwam in de diepe gracht naast de weg terecht. Na dit ongeval werd de maximumsnelheid het desbetreffende stuk weg verlaagd van 70km/u naar 50km/u, maar buurtbewoners blijven de zeer gevaarlijke verkeerssituatie aanklagen op de Krijgsbaan die berucht staat als dodenweg. En niet onterecht zo bllijkt, want amper 2 uur later deed zich 100 meter verder opnieuw een verkeersongeval voor waarbij 3 personenwagens betrokken raakten en er 1 licht gekwetste viel.

Verslag + Foto's © Yoni Proost / 112Antwerpen.beAfbeeldingen:

Jonge bromfietsster zwaar gewond bij ongeval op Krijgsbaan in Zwijndrecht + Foto's Jonge bromfietsster zwaar gewond bij ongeval op Krijgsbaan in Zwijndrecht + Foto's Jonge bromfietsster zwaar gewond bij ongeval op Krijgsbaan in Zwijndrecht + Foto's Jonge bromfietsster zwaar gewond bij ongeval op Krijgsbaan in Zwijndrecht + Foto's Jonge bromfietsster zwaar gewond bij ongeval op Krijgsbaan in Zwijndrecht + Foto's
Jonge bromfietsster zwaar gewond bij ongeval op Krijgsbaan in Zwijndrecht + Foto's


Advertenties


Banner

Banner

Banner

brandweer Andwerpen

Welkom bij 112 Antwerpen

Op de website van 112 Antwerpen krijgt u het actuele nieuws m.b.t. ongevallen in en rond het verkeer, verschillende branden, diefstal etc. Bij elk incident zijn de hulpverleningsdiensten rond Antwerpen onmisbaar.


Zoeken op de website

Zoekt u bepaalde nieuwsberichten? Vul uw zoekcriteria hieronder in.
Laatste 10 nieuwsberichten:

30 aug - 12:31
Grootschalige anti-terreuroefening Antwerpen centrum + foto's.
27 aug - 22:09
Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's
23 aug - 23:03
Vuurtje-stook veroorzaakt uitslaande magazijnbrand in centrum van Melsele + Foto's
23 aug - 16:15
Brand in garagebox.
23 aug - 06:51
Brandweer haalt 2 hondjes uit met rook gevulde woning in Bijlstraat + Foto's
22 aug - 18:26
Cafébaas gewelddadig bestolen in eigen zaak.
22 aug - 18:24
Motorrijder gewond na aanrijding.
22 aug - 12:05
Politie Antwerpen start verkeersveiligheidscampagne 2016: samen respecteren we de verkeersregels
21 aug - 11:57
WODCA-controle in het Antwerpse: 2,3 % bestuurders teveel gedronken
20 aug - 19:00
Uitslaande bedrijfsbrand legt schrijnwerkerij volledig in de as + foto's