U bent nu hier: Nieuws

za 13 aug   -  Motorrijder sterft na achtervolging, politieagenten raken licht gewond + foto's  -   15:37  


Motorrijder sterft na achtervolging, politieagenten raken licht gewond + foto's

Vroeg deze ochtend achtervolgde de politiezone Riho een motorrijder vanuit roeselare tot in Tielt, in Tielt liep het voor beide partijen fout. De motorrijder besloot om een bouwwerf op te rijden maar knalde vervolgens tegen een graafkraan, ook het politievoertuig die in de achtervolging zat knalde tegen de grafkraan. De motorrijder overleefde de klap niet en overleed ter plaatse. De twee politieagenten raakten licht gewond.

De Ringlaan die dezer dagen heraangelegd wordt, zorgt voor een gewijzigde verkeerssituatie. Aan het kruispunt van het Sint-Andriesziekenhuis is een aannemer momenteel bezig met het vernieuwen van de riolering waardoor veel rioleringsbuizen en een graafkraan op het afgesloten deel staan. De motorrijder was niet op de hoogte van de werken en merkte te laat op dat een graafkraan op de bouwwerf stond. De motard knalde met hoge snelheid tegen de kraan en overleefde de klap niet. De anonieme politiewagen van Riho die in de achtervolging zat deelde mee in de brokken en reed tegen de kraan. Twee politieagenten konden door behulp van buurtbewoners en aankomende politieploegen het voertuig op tijd verlaten en werden afgevoerd naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt.

De brandweerpost van Tielt snelde ter plaatse en zag al van ver de rookpluim van de moto opstijgen. De brandweer bluste het vuur van de moto die ondertussen ook al op de politieauto en de graafkraan was overgeslagen. De ringlaan werd vanaf het kruispunt van de Egemsesteenweg tot de afslag van de Felix d'hoopstraat afgesloten voor al het verkeer tot 8u 30. De wetsdokter en het parket kwamen terplaatse om de nodige vaststellingen te doen. Waarom de politie het voertuig achtervolgde is niet geweten. Waarom de motorrijder plots de bouwwerf opreed zal het onderzoek verder uitwijzen. Het parket wil voorlopig geen verder commentaar kwijt.


Verslag: Tom Van Ryckeghem / 112Antwerpen
Foto's © Tom Van Ryckeghem

 Afbeeldingen:

Motorrijder sterft na achtervolging, politieagenten raken licht gewond + foto's Motorrijder sterft na achtervolging, politieagenten raken licht gewond + foto's Motorrijder sterft na achtervolging, politieagenten raken licht gewond + foto's Motorrijder sterft na achtervolging, politieagenten raken licht gewond + foto'sAdvertenties


Banner

Banner

Banner

brandweer Andwerpen

Welkom bij 112 Antwerpen

Op de website van 112 Antwerpen krijgt u het actuele nieuws m.b.t. ongevallen in en rond het verkeer, verschillende branden, diefstal etc. Bij elk incident zijn de hulpverleningsdiensten rond Antwerpen onmisbaar.


Zoeken op de website

Zoekt u bepaalde nieuwsberichten? Vul uw zoekcriteria hieronder in.
Laatste 10 nieuwsberichten:

30 aug - 12:31
Grootschalige anti-terreuroefening Antwerpen centrum + foto's.
27 aug - 22:09
Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's
23 aug - 23:03
Vuurtje-stook veroorzaakt uitslaande magazijnbrand in centrum van Melsele + Foto's
23 aug - 16:15
Brand in garagebox.
23 aug - 06:51
Brandweer haalt 2 hondjes uit met rook gevulde woning in Bijlstraat + Foto's
22 aug - 18:26
Cafébaas gewelddadig bestolen in eigen zaak.
22 aug - 18:24
Motorrijder gewond na aanrijding.
22 aug - 12:05
Politie Antwerpen start verkeersveiligheidscampagne 2016: samen respecteren we de verkeersregels
21 aug - 11:57
WODCA-controle in het Antwerpse: 2,3 % bestuurders teveel gedronken
20 aug - 19:00
Uitslaande bedrijfsbrand legt schrijnwerkerij volledig in de as + foto's