U bent nu hier: Nieuws

ma 15 aug   -  Lokale Politie Antwerpen laat overtreders binnenkort via mobiele terminals betalen.  -   12:54  


Lokale Politie Antwerpen laat overtreders binnenkort via mobiele terminals betalen.

Lokale Politie Antwerpen voert permanent doorgedreven verkeerscontroles uit. Onder meer de verkeerspolitie heeft hier een groot aandeel in. Ze controleren naast snelheid en rijden onder invloed, onder meer ook of ADR-transporten gebeuren volgens de regels, op rij- en rusttijden, of taxi's over de juiste vergunningen beschikken enz. Omdat de politie bij inbreuken vaak veel tijd verliest met de zoektocht naar een traditionele bankautomaat, investeert het korps in mobiele betaalterminals.

Medewerkers van de verkeerspolitie behandelen dagelijks veel boetes. Dat is het resultaat van de vele extra inspanningen die ze leveren om openstaande boetes van buitenlandse bestuurders toch te vereffenen. Zij moeten hun boete ter plaatste betalen om de inhouding van het voertuig te vermijden. Ook Belgische chauffeurs die een overtreding begaan, hebben binnenkort de mogelijkheid om de opgelegde boete onmiddellijk aan de vaststellers te betalen. Voor hen is het niet verplicht om meteen te betalen, omdat zij nog tijd voor verweer krijgen.

 

De laatste jaren hebben bestuurders steeds minder cash geld op zak. Dat geldt ook voor de buitenlandse chauffeurs. Wanneer ze dan een overtreding begaan en een voorstel tot onmiddellijke inning krijgen, kunnen ze alleen een betaal- of kredietkaart voorleggen. Burgemeester Bart De Wever: "Het beeld van politiemensen die samen met een overtreder op zoek gaan naar een geldautomaat om een boete te innen, is absurd en niet meer van deze tijd. Politiemensen hebben betere dingen te doen, en dankzij mobiele betaalautomaten kunnen ze dat ook."

De politie van Antwerpen heeft beslist om na een grondige testperiode de verkeerspolitie en het verkeersondersteuningsteam uit te rusten met mobiele betaalterminals. Korpschef Serge Muyters: "Op deze manier winnen de politiemensen op straat tijd in de administratieve afhandeling van een onmiddellijke inning. Kostbare tijd die ze nu kunnen inzetten op andere politietaken." De politie zal over 11 mobiele betaalterminals beschikken.

LPAAfbeeldingen:

Lokale Politie Antwerpen laat overtreders binnenkort via mobiele terminals betalen.Advertenties


Banner

Banner

Banner

brandweer Andwerpen

Welkom bij 112 Antwerpen

Op de website van 112 Antwerpen krijgt u het actuele nieuws m.b.t. ongevallen in en rond het verkeer, verschillende branden, diefstal etc. Bij elk incident zijn de hulpverleningsdiensten rond Antwerpen onmisbaar.


Zoeken op de website

Zoekt u bepaalde nieuwsberichten? Vul uw zoekcriteria hieronder in.
Laatste 10 nieuwsberichten:

30 aug - 12:31
Grootschalige anti-terreuroefening Antwerpen centrum + foto's.
27 aug - 22:09
Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's
23 aug - 23:03
Vuurtje-stook veroorzaakt uitslaande magazijnbrand in centrum van Melsele + Foto's
23 aug - 16:15
Brand in garagebox.
23 aug - 06:51
Brandweer haalt 2 hondjes uit met rook gevulde woning in Bijlstraat + Foto's
22 aug - 18:26
Cafébaas gewelddadig bestolen in eigen zaak.
22 aug - 18:24
Motorrijder gewond na aanrijding.
22 aug - 12:05
Politie Antwerpen start verkeersveiligheidscampagne 2016: samen respecteren we de verkeersregels
21 aug - 11:57
WODCA-controle in het Antwerpse: 2,3 % bestuurders teveel gedronken
20 aug - 19:00
Uitslaande bedrijfsbrand legt schrijnwerkerij volledig in de as + foto's