U bent nu hier: Contact

ma 22 aug   -  Politie Antwerpen start verkeersveiligheidscampagne 2016: samen respecteren we de verkeersregels   -   12:05  


Politie Antwerpen start verkeersveiligheidscampagne 2016: samen respecteren we de verkeersregels

Vandaag gaat de nieuwe verkeersveiligheidscampagne van Lokale Politie Antwerpen en Stad Antwerpen van start. Dat is ondertussen een jaarlijkse traditie, zo vlak voor de start van het nieuwe schooljaar. Dit jaar wordt er ingespeeld op overtredingen die de meeste mensen al eens begaan, maar waaraan velen zich ergeren wanneer anderen ze doen. En bovendien leiden ze tot gevaarlijke verkeerssituaties. Snel even dubbel parkeren, een kort stukje in de tegengestelde richting fietsen waar dat verboden is, of niet lang genoeg wachten tot het verkeerslicht op groen springt … Het zijn overtredingen die velen zelf al eens begaan, maar als bijzonder irritant beschouwd worden als anderen ze doen. Daar leggen Stad Antwerpen en Lokale Politie Antwerpen dit jaar de klemtoon op tijdens de verkeersveiligheidscampagne. Die start vandaag en eindigt op 18 september.

Samen respecteren we de verkeersregels

Vanaf vandaag zullen affiches in het straatbeeld verschijnen. En op verschillende websites en in kranten zal de campagne onder de aandacht gebracht worden. Met deze campagne wordt de klemtoon op drie verschillende handelingen gelegd.•Veilig in het verkeer, da's wachten op groen licht;•Veilig in het verkeer, da's fietsen in de juiste richting;•Veilig in het verkeer, da's je wagen correct parkeren.

Onder elke slogan brengen we een veelzeggende slagzin onder de aandacht: ‘Samen respecteren we de verkeersregels'. Om die ‘samen' extra in de verf te zetten, spelen kinderen een grote rol in deze campagne. Door ze samen met hun ouders of grootouders af te beelden, wordt de nadruk gelegd op de voorbeeldfunctie die volwassenen hebben. Ook jongeren worden extra aangesproken.

De Antwerpse weggebruiker werd bevraagd

Net als vorig jaar richten we de campagne niet alleen op automobilisten. Er werd een focusteam samengesteld uit een groep fietsers, voetgangers en automobilisten. Bij hen werd gepeild naar wat ze storend vinden in het verkeer, en waar ze zelf soms ook tegen zondigen. Deze bevraging bracht drie gedragingen in het verkeer naar voren om dit jaar op de werken. Uiteraard gaat verkeersveiligheid verder dan de drie gekozen items. Maar wat nu in de campagne aan bod komt, het wachten op groen licht, het fietsen in de juiste richting en het correct parkeren, zijn de drie belangrijkste doelen voor de focusgroep.

Politiecontrole

Een verkeersveiligheidscampagne als deze is pas zinvol als ze ondersteund wordt door het optreden van de politie. De verkeersteams zullen dus, zonder ander foutief gedrag zoals te snel rijden uit het oog te verliezen, extra aandacht hebben voor mensen die het rode verkeerslicht negeren, in de verkeerde richting fietsen of onveilig en hinderlijk parkeren. Want het juiste doen in het verkeer is niet alleen hoffelijk, het verkeer wordt er ook een pak veiliger door.

LPA

 Afbeeldingen:

Politie Antwerpen start verkeersveiligheidscampagne 2016: samen respecteren we de verkeersregels Politie Antwerpen start verkeersveiligheidscampagne 2016: samen respecteren we de verkeersregelsAdvertenties


Banner

Banner

Banner

brandweer Andwerpen

Welkom bij 112 Antwerpen

Op de website van 112 Antwerpen krijgt u het actuele nieuws m.b.t. ongevallen in en rond het verkeer, verschillende branden, diefstal etc. Bij elk incident zijn de hulpverleningsdiensten rond Antwerpen onmisbaar.


Zoeken op de website

Zoekt u bepaalde nieuwsberichten? Vul uw zoekcriteria hieronder in.
Laatste 10 nieuwsberichten:

30 aug - 12:31
Grootschalige anti-terreuroefening Antwerpen centrum + foto's.
27 aug - 22:09
Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's
23 aug - 23:03
Vuurtje-stook veroorzaakt uitslaande magazijnbrand in centrum van Melsele + Foto's
23 aug - 16:15
Brand in garagebox.
23 aug - 06:51
Brandweer haalt 2 hondjes uit met rook gevulde woning in Bijlstraat + Foto's
22 aug - 18:26
Cafébaas gewelddadig bestolen in eigen zaak.
22 aug - 18:24
Motorrijder gewond na aanrijding.
22 aug - 12:05
Politie Antwerpen start verkeersveiligheidscampagne 2016: samen respecteren we de verkeersregels
21 aug - 11:57
WODCA-controle in het Antwerpse: 2,3 % bestuurders teveel gedronken
20 aug - 19:00
Uitslaande bedrijfsbrand legt schrijnwerkerij volledig in de as + foto's