U bent nu hier: Links

za 27 aug   -  Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's  -   22:09  


Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's

Rond 7 uur deze avond kreeg de brandweerpost van Staden een oproep voor een verkeersongeval met geknelden in de Rysseveldstraat in Staden. Bij aankomst van de brandweer trof men twee slachtoffer aan die gekneld zaten in een bestelwagen die in de gracht zat. De twee slachtoffer werden ontzet uit het voertuig en overgebracht naar het ziekenhuis. De Rysseveldstraat was voor een tijdlang afgesloten voor al het verkeer.

Bij aankomt van de brandweer was meteen duidelijk dat in totaal twee geknelde persoon waren. De ambulance van post lichtervelde samen met deambulance van post Roeselare en de MUG van AZ Delta kwamen evenals ter plaatse. Via de achterdeuren van de bestelwagen kon de brandweer de twee slachtoffers bereiken. Het MUG-personeel besloot dat de slachtoffer op de snels mogelijk manier bevrijdt moesten worden. Met hydraulisch reddingsmateriaal werden de rugleuningen van eerst de pasagiersstoel verzwakt om vervolgens volleig plat te zetten. Men kon het slachtoffer op die manier op een medisch verantwoorde manier ontzetten uit eht voertuig. Ook de bestuurder werd op deze manier uit de bestelwagen getild.

 

De bijrijder en de bestuurder werden stabiel afgevoerd naar het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare. Verdere medische controles zowel intern al oppervlakkig moet blijken wat de verwondingen zijn. De politie onzerdoekt ook de mogelijkheid of de bestuurder wel of niet de gordel droeg tijdens het ongeval. Ter hoogte van de voorruit werd een abnormale impact vastgesteld van het voorhoofd van de bestuurder. Dit was niet aanwezig ter hoogte van de passagiersstoel. De oorzaak van het ongeval wordt momenteel odnerzocht door de bevoegde instanties. Men onderzoekt momenteel twee pistes. De eerste piste is de mogelijkheid dat de bestuurder plots moest uitwijken voor een tegenligger. Dit is een opmerkelijke denkrichting aangezien dit deel van de Rysseveldstraat al een tijdje éénrichtingsverkeer is. Volgens buurbewoners wordt dit wel eens genegeerd en rijden voertuigen en camions met vaak hoge snelheid in tegenrichting de straat in. De tweede piste die men onderzoekt is een verkeerde stuurbeweging in combinatie met overdreven snelheid.

 

Pierre Henri Demeyere / 112Antwerpen

Foto's © Pierre Henri DemeyereAfbeeldingen:

Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's
Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's


Advertenties


Banner

Banner

Banner

brandweer Andwerpen

Welkom bij 112 Antwerpen

Op de website van 112 Antwerpen krijgt u het actuele nieuws m.b.t. ongevallen in en rond het verkeer, verschillende branden, diefstal etc. Bij elk incident zijn de hulpverleningsdiensten rond Antwerpen onmisbaar.


Zoeken op de website

Zoekt u bepaalde nieuwsberichten? Vul uw zoekcriteria hieronder in.
Laatste 10 nieuwsberichten:

30 Aug - 12:31
Grootschalige anti-terreuroefening Antwerpen centrum + foto's.
27 Aug - 22:09
Twee personen gewond na crash in de gracht in Staden + foto's
23 Aug - 23:03
Vuurtje-stook veroorzaakt uitslaande magazijnbrand in centrum van Melsele + Foto's
23 Aug - 16:15
Brand in garagebox.
23 Aug - 06:51
Brandweer haalt 2 hondjes uit met rook gevulde woning in Bijlstraat + Foto's
22 Aug - 18:26
Cafébaas gewelddadig bestolen in eigen zaak.
22 Aug - 18:24
Motorrijder gewond na aanrijding.
22 Aug - 12:05
Politie Antwerpen start verkeersveiligheidscampagne 2016: samen respecteren we de verkeersregels
21 Aug - 11:57
WODCA-controle in het Antwerpse: 2,3 % bestuurders teveel gedronken
20 Aug - 19:00
Uitslaande bedrijfsbrand legt schrijnwerkerij volledig in de as + foto's